Mama lui Gigi Becali, patru ore la mănăstire. Latifundiarul a împărțit bani în poarta casei

Ultima actualizare:

    Alexandrina Becali a ascultat slujba așezată pe un scaunFotografii: Mihai Ionescu
Alexandrina Becali a ascultat slujba așezată pe un scaunFotografii: Mihai Ionescu

Ziua de marţi, 1 octombrie, a fost una de sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi. S-a celebrat Acoperământul Maicii Domnului, ce aduce aminte de apariţia acesteia, în anul 911, în Biserica Vlaherna din Constantinopol. La Mănăstirea Plumbuita s-au adunat, cu acest prilej, mai multe VIP-uri, care s-au închinat la icoanele lăcaşului de cult, au ascultat slujba şi au dorit, pur şi simplu, să se roage astfel la Maica Domnului pentru binele celor dragi lor.

Dacă Gigi Becali a preferat să împartă bani nevoiaşilor adunaţi în faţa „Palatului” din Kiseleff, mama acestuia, Alexandrina, a mers la Plumbuita însoţită de câţiva apropiaţi. Ea e cunoscută pentru adânca pioşenie şi credinţă ce le are, purtând mereu doliu după moartea bărbatului iubit, Tase Becali, decedat în 1989, dar şi în memoria surorii mai mari a lui Gigi Becali, Dorina, plecată la cele veşnice la începutul anilor ’90, în timp ce era dedicată unor activitaţi caritabile.

Mama lui Gigi a fost  însoțită de o rudă
Mama lui Gigi a fost însoțită de o rudă

Fără fast, nici măcar maşina care a adus-o la mănăstire nefiind vreuna de „fiţe”, Alexandrina Becali arată, de fiecare dată, ca o adevărată mărturisitoare a lui Hristos, lucru pe care i l-a insuflat şi fiului, Gheorghe Becali. Acesta, însă, face lucrurile ca de obicei, în felul său personal, alternând la extreme vanitatea cu smerenia.

Dorinel Munteanu a fost și el prezent la slujbă
Dorinel Munteanu a fost și el prezent la slujbă

Un alt oaspete de seamă al Plumbuitei a fost Dorinel Munteanu, fostul mare internaţional, deţinătorul recordului numărului de selecţii la echipa naţională de fotbal. Fostul antrenor de la FCSB, dar şi de la Dinamo sau Astra, ajuns acum la 51 de ani, n-a pierdut prilejul de a se reculege la icoanele mănăstirii, ştiut fiind că, până în 2018, mijlocaşul „fără plămâni” de altădată picase în patima beţiei, după cum singur a recunoscut în interviuri.

Varujan Vosganian s-a numărat printre credincioșii veniți la Plumbuita
Varujan Vosganian s-a numărat printre credincioșii veniți la Plumbuita

Printre credincioţii prezenţi în număr mare, marţi, la Mănăstirea Plumbuita, l-am zărit şi pe deputatul ALDE, Varujan Vosganian. Cum armenii, etnie căreia îi aparţine Vosganian, sunt un popor deosebit de credincios, n-a fost o mirare că acesta a ajuns la Plumbuita într-o zi aşa de însemnată pentru ortodoxie. Rămâne doar dilema dacă Vosganian s-a rugat pentru succesul politic al partidului din care face parte sau pentru inspiraţie la scrierea unor viitoare cărţi, Vosganian fiind, de ani buni, şi prim-vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor.

Gigi Becali a împărțit bani
Gigi Becali a împărțit bani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net