Mama barmaniței ucise de incendiul din Colectiv și-a visat fiica de ziua ei

Ultima actualizare:

    Alexandra Matache avea 26 de ani cînd și-a pierdut viața în tragedia din Colectivfoto: arhiva personală
Alexandra Matache avea 26 de ani cînd și-a pierdut viața în tragedia din Colectivfoto: arhiva personală

A trecut mai bine de un an și jumătate de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în urma căreia 64 de persoane și-au pierdut viața. Pentru rudele victimelor însă, timpul s-a oprit în loc și nimic nu reușește să le aline durerea.

Cristina Matache, mama barmaniței din Colectiv, care a murit la câteva zile după incendiu, într-un spital din București, și-a visat fiica de ziua ei. “Mă simt foarte rău, luna aceasta era luna preferată a fiicei mele, Alex. În fiecare secundă am ajuns să mă gândesc la ea. O visez foarte des, chiar de ziua ei s-a întâmplat asta, acum câteva zile. Era la o petrecere mare înconjurată de mulți oameni și prieteni și ea mi-a făcut cunostința cu noii săi amici. Erau tineri, frumoși îmbrăcați în alb cu ursuleti de pluș și multe flori colorate. Era superbă și zâmbitoare. Însă, a fost doar un vis”, ne-a spus Cristina Matache.


    Cristina Matache, alături de fiica ei, ucisă de incendiul din clubul Colectivfoto: arhivă personală
Cristina Matache, alături de fiica ei, ucisă de incendiul din clubul Colectivfoto: arhivă personală

La 30 octombrie 2015, concertul de lansare a noului album al trupei Goodbye to Gravity s-a transformat în scena unei tragedii pe care și-au pierdut viața 64 de persoane și alte 173 au fost rănite. Una din artificiile folosite pentru spectacolul pirotehnic a aprins materialul fonoizolant al clubului, iar localul a devenit în câteva secunde o capcană de foc și fum toxic. Printre victime s-a aflat și Alexandra Matache, barmanița clubului, care a pierdut lupta pentru viață la câteva zile după incendiu, pe patul de spital.

Patru din cei membri ai trupei, Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea și Mihai Alexandru (chitariști), s-au numărat printre cei care și-au pierdut viața pe loc sau la câteva zile de la incendiul ucigaș. Solistul trupei, Andrei Găluț, trece acum printr-un proces dureros de recuperare fizică și psihică, după ce și-a pierdut iubita, prietenii și colegii de trupă în tragedie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net