Mamă aruncată în stradă de soţul bătăuş, după ani de chin

Ultima actualizare:

    Claudia şi prichindeii se află acum la adăpost
Claudia şi prichindeii se află acum la adăpost

Multe femei, victime ale violenţei domestice, preferă să sufere în tăcere, fără să ceară ajutorul nimănui. A fost şi cazul Claudiei, mamă a doi copii, care a îndurat un calvar alături de soţul agresiv. Într-un final, ajunsă la capătul puterilor din cauza bătăilor repetate, femeia a izbutit să facă pasul către libertate.

Ani de chin! Claudia şi-a cunoscut viitorul soţ în Spania, la întrunirile de la o Biserică Adventistă. Fata avea numai 15 ani, iar familia ei n-a fost de acord cu bărbatul.

„Cu toate că familia ei s-a împotrivit relaţiei, Claudia era prinsă într-o lume în care se visa fericită, iubită şi ocrotită. Din cauza lui şi a temperamentului său violent, dar şi pentru că fata n-a vrut să se despartă de el, părinţii au gonit-o de acasă”, spun cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.  În primii ani  ai relaţiei lucrurile au mers bine, dar totul s-a schimbat după apariţia primului copil, scrie adevarul.ro.„La vârsta de 20 de ani, când am născut prima oară, situaţia s-a înrăutăţit. A început să mă jignească, pe urmă să mă şi lovească“, povesteşte Claudia.

Când fetiţa lor a împlinit 2 ani, s-au întors în ţară şi au urmat nenumărate episoade de violenţă. A fost şi gonită de acasă de foarte multe ori, astfel că a locuit mult prin vecini, chiar dacă a apărut şi al doilea copil. Tânăra a revenit de fiecare dată la el, pentru că îl iubea şi pentru că el o căuta mereu. Individul plângea, îşi cerea iertare şi promitea că nu-şi va mai pierde cumpătul, dar fără să se ţină de cuvânt.

„M-a scos pe stradă noaptea. M-am întors şi l-am rugat să mă lase înăuntru. Dimineaţa, el s-a dus la muncă, iar eu mi-am găsit curajul să plec, deşi n-aveam un ban în buzunar. Mi-am luat copiii şi am plecat la părinţi“, mărturiseşte Claudia.  

Claudia a aflat despre Locuinţa Protejată pentru Victimele Violenţei Domestice, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Acum, ea este în plin proces de divorţ şi îşi continuă studiile. Tânăra doreşte să-şi deschidă propria afacere, în domeniul înfrumuseţării corporale.  „Îmi doresc să fie copiii lângă mine, să înveţe bine şi să aibă un trai mai bun. Îmi doresc şi o familie unită, mare, dar despre asta voi mai vedea după ce îmi termin studiile“, mai spune Claudia.  Locuinţa Protejată găzduieşte victimele violenţei în familie, alături de copiii lor, şi reprezintă un loc în care femeile abuzate îşi regăsesc încrederea şi forţa de care au nevoie pentru a începe o nouă viaţă. „Sunt învăţate să-şi învingă temerile. Faptul că ele se pot descurca fără un sprijin exterior este o parte importantă“, explică psihologul Mariana Gioga.  


    Tânăra era jignită şi agresată în mod repetat
Tânăra era jignită şi agresată în mod repetat

Click! Spune

DGASPC Constanţa a deschis Locuinţa Protejată pentru Victimele Violenţei Domestice pe 4 martie 2020. Până acum, 26 de femei abuzate au fost adăpostite aici. Şase dintre acestea şi-au găsit deja un loc de muncă, iar una dintre ele şi-a reluat studiile. Femeile primesc consiliere prin grupuri de suport şi consiliere vocaţională.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net