Mama adoptivă a Sorinei, despre situația fetiței: «Era supusă la șantaj emoțional și psihologic»

sorina-familia-sacarin.jpg

Sorina, alături de mama adoptivă
Foto: Arhivă personală

De câteva zile, povestea Sorinei, fetița din Mehedinți luată din casa asistenților maternali cu mascații, a făcut înconjurul României. Copila de opt ani a ajuns lângă cei care au adoptat-o în mod legal și, conform mamei adoptive, Ramona Săcărin, micuța se comportă normal și încearcă să-și cunoască noua familie. Mai mult, nu ar fi pus întrebări legate de experiența traumatizantă de vineri, 21 iunie.

Ramona Săcărin a ținut să lămurească unele aspecte care s-au vehiculat de-a lungul weekendului, precum și faptul că Sorina este ajutată din toate punctele de vedere să se integreze în familie și să treacă peste episodul în care a fost scoasă de un procuror din casa asistentei maternale în care a crescut vreme de cinci ani. Ramona Săcărin și soțul ei, Gabriel, sunt stabiliți la New York de 15, respectiv 20 de ani, și au doi copii. Ei se află acum în România pentru a lămuri întreaga situație a copilului lor adoptiv și pentru a o ajuta să se simtă binevenită în familia lor.

Ramona Săcărin a intrat în direct la DIGI24 pentru a da câteva declarații despre starea Sorinei și despre cum o ajută să se adapteze în sânul familiei. "Sorina este ca un copil normal care începe să-și cunoască familia. Este foarte curioasă, vrea să afle despre fiecare membru al familiei, despre sora mea, despre părinți, despre bunici, despre verișori, mă întreabă despre fiecare în parte, cine e tânăr, cine e bătrân, unde locuiește. Este stabilă emoțional, am avut foarte multe conversații. Am reușit să mâncăm împreună, să facă baie, să facă orice face un copil normal la el acasă, cu familia lui. Am stat departe de tevatura mediatică, nu am expus-o la nimic în plus în afară de un mediu cald, prietenos, în care poate să se relaxeze și să înțeleagă că este într-o familie. S-a jucat toată ziua cu băiețelul nostru cel mic și cu niște musafiri", a povestit mama adoptivă a Sorinei.

"Copilul era supus la un șantaj emoțional și psihologic"

sorina-adoptie.jpg

Sorina s-a speriat de cei care au venit să o ducă la familia adoptivă și a fost luată cu forța din casa în care a crescut

 

Despre întâmplările de vineri, mama Sorinei a spus: "Era nenecesar, dar, din păcate, nu se putea altfel. Este rezultatul unei luni întregi în care noi, ca părinți, am încercat să ne recuperăm copilul. Am bătut la ușile tuturor autorităților din țara asta. Nu cred că a rămas vreun loc în care să nu fi mers și să cerem ajutor pentru a ne recupera copilul. Am trimis notificări prin executor, am făcut tot ce ar fi făcut orice părinte al cărui copil era reținut de o persoană fără drept. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat unuia dintre copiii noștri naturali, am fi făcut exact același lucru, toți pașii posibili pentru a-l recupera. Copilul era supus la șantaj emoțional și psihologic. I se spunea că părinții sunt niște oameni răi care voiau să-i facă mai știu eu ce. Dați-vă seama cum se culca copilul ăla în fiecare seară cu teama că asta urmează să i se întâmple".

Cum s-a adaptat Sorina în noua familie

sorina-familia-adoptiva.jpg

Sorina a fost filmată în timp ce se juca alături de noua ei familie
Foto: Captură Video

 

Anul trecut, pe parcursul a trei luni pe care familia Săcărin le-a petrecut în România, s-au putut întâlni de 16 ori cu Sorina. Mama adoptivă a precizat că nici atunci lucrurile nu au decurs lin, ci că s-a ivit de aceeași austeritate din partea familiei asistentei maternale, care ar fi învățat-o și pe fetiță să se comporte reticent cu noua familie. "Era sub o foarte mare influență a acestor persoane. Copila era foarte reținută în prezența lor, avea nevoie în permamență de contact vizual pentru a i se permite să facă ceva. Era învățată de acasă cum să se comporte. În momentul în care angajații Direcției reușeau să o ducă pe asistenta maternală la distanță, așa încât copila să rămână doar cu noi, ne-am jucat, am cântat, am povestit, exact așa cum se întâmplă și acum", a precizat Ramona Săcărin.

Mama adoptivă a Sorinei spune că fetița era traumatizată în casa asistentei maternale și că, atât ei, cât și celor din jur, li se spunea că "americanii" vin să ia copil pentru prelevare de organe. "Copilul era speriat, traumatizat și stresat că o să-l luăm noi și o să-i facem rău. Bineînțeles că nu ar fi vrut să plece din curtea aia. Sorina ne-a povestit că o învățau cum să se comporte și că au adus acasă un executor judecătoresc cu care să facă practică și să învețe cum să refuze să plece cu noi", a mai declarat Ramona Săcărin la DIGI24.

"Sorina nu a menționat nimic despre momentul de vineri"

"Deocamdată, Sorina nu a menționat nimic despre acel moment de vineri (în care a fost târâtă din casă de procuror - n.r.). Îmi dau seama că este cu siguranță traumatizant. Trauma copilului exista în fiecare zi în care auzea că noi o să o luăm să îi furăm organele. Mi se pare mult mai traumatizant să fie supusă acestui abuz psihologic decât cele câteva minute în care a fost scoasă de acolo. Noi aveam un copil pe care cineva îl reținea ilegal".

În plus, Ramona Săcărin a menționat că în fișa medicală a fiicei sale erau menționate internări pentru boli precum pneumonie, giardia sau malnutriție în timpul în care era în plasament la asistentul maternal.

 

Citește și:

Primele declaraţii ale tatălui adoptiv al fetiţei din Mehedinţi: «Am urmat toţi paşii impuşi de lege»

Iat-o pe Sorina, fetița târâtă din casa asistenților maternali, alături de mama adoptivă. Urmează să plece în SUA

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • sorina fetita mehedinti alaturi de mama adoptivă

    În luna aprilie a acestui an, soții Ramona și Gabriel Săcărin au obținut dreptul de a o adopta pe Sorina, fetița din județul Mehedinți care a trecut printr-o experiență traumatizantă pentru un copil de doar opt ani: a fost luată cu forța, printre strigăte și vorbe grele, din familia de asistenți maternali în care locuia de câțiva ani. Soții Săcărin au primit o decizie judecătorească definitivă cu privire la adopție și au decis să o pună în aplicare. Au apelat la ajutorul unui procuror și așa au reușit să o aducă pe Sorina în familia lor în care mai există doi copii.

  • În urma acuzațiilor făcute la adresa familiei adoptive a Sorinei, noii ei părinți au decis să furnizeze un videoclip în care fetița de 8 ani se joacă alături de mama ei adoptivă și de frățiorul ei mai mic, în vârstă de patru ani, din care să se poată trage concluzia că micuța s-a liniștit și se acomodează de minune cu noul ei cămin.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1