Maimuţa fugară, stresată şi supărată. Ce se va întâmpla cu ea acum

5-act-1.jpg

Maimuţa este un mascul în vârstă de aproximativ 3 ani din specia macac
fotografii: Asociaţia pentru protecţia animalelor
Citeste tot despre: 

Maimuţa fugară care a hoinărit, ieri, ore în şir, pe străzile din Bucureşti, a fost prinsă, în cele din urmă, în podul unei case şi tranchilizată. Animalul a ajuns în custodia celor de la asociaţia „Visul Luanei” şi, după ce i se va face un set de analize, cel mai probabil, va fi trimisă la o grădină zoologică.

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt în cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, ne-a declarat că animalul, după ce a fost tranchilizat, a fost transportat la centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice din cadrul Asociaţiei „Visul Luanei”.

5-act-2.jpg

Medicul veterinar, în timp ce pregătea tranchilizantul

„Maimuţa este un mascul de aproximativ 3 ani şi face parte din specia macac. La prima vedere, pare a avea o stare de sănătate bună. Este un animal bine îngrijit, dar urmează să i se facă o serie de analize ca să fim siguri că totul este în regulă. Momentan, animalul se află în carantină”.  Din spusele celor de la Protecţia Animalelor, maimuţa este speriată şi stresată, motiv pentru care este cazată într-o încăpere departe de orice sursă de zgomote şi agitaţie. „Este supărată, aşa cum se poate vedea şi din poze. Şi stresată. Lucru normal având în vedere prin ce a trecut ieri (nr. miercuri)”. 

5-act-3.jpg

Maimuţa s-a refugiat într-un copac

Maimuţa, care se pare că aparţine unui personaj cunoscut în lumea interlopă, a fost capturată miercuri seara, după ore în şir de căutări şi urmărire. Animalul a fost zărit prin copaci, pe garduri, pe acoperişurile caselor, a ajuns chiar şi pe un câmp. În cele din urmă, s-a refugiat în podul unui imobil, iar acest lucru i-a ajutat pe veterinari s-o tranchilizeze. Au fost folosite două tranchilizante, iar asta pentru că primul nu şi-a făcut efectul.

5-act-4.jpg

Animalul adormit a fost transportat la sediul asociaţiei “Visul Luanei”

„Maimuţa a fost împuşcată în umăr, iar acul a rămas în os, motiv pentru care anestezicul nu şi-a făcut efectul. Abia a doua fiolă a reuşit s-o adoarmă”, a declarat medicul veterinar Ovidiu Roşu, de la asociaţia „Visul Luanei”.

Loading...