Maidanezii au mai câştigat o zi de viaţă

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 15.15. Legea va fi supusă votului final săptămâna viitoare

Legea de gestionare a câinilor fără stăpân va fi supusă votului final săptămâna viitoare, a anunţat preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, chiar înainte de sesiunea de vot final. Acest lucru înseamnă că patrupedele au mai câştigat o zi de viaţă.

„Le-a fost frică să ia o decizie azi, dar suntem siguri că pregătesc un scenariu pentru votarea eutanasierii. Pe de o parte e bine că au amânat acest vot fiindcă li s-a mai oferit o zi de viaţă maidanezilor. Însă, pe de altă parte, această amânare denotă o mare lipsă de responsabilitate a politicienilor şi o dorinţă de a slăbi forţele iubitorilor de animale, care s-au zbătut în tot acest timp pentru stoparea uciderii lor”, ne-a spus Marcela Pîslă, preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu”.

Potrivit legii, modificată de Comisia de administraţie din Camera Deputaţilor, câinii abandonaţi care nu sunt adoptaţi în termen de 30 de zile de la ridicarea de pe străzi urmează să fie eutanasiaţi. Acelaşi lucru ar urma să se întâmple şi cu cei care sunt bolnavi incurabil ori consideraţi agresivi. „Nici o comisie nu a fost în stare să stabilească ce înseamnă câine agresiv. Orice animal reacţionează la stimuli, atacă omul când este în călduri, când este aţâţat ori când i se ia hrana”, a conchis Marcela Pîslă.

Potrivit estimărilor, pe străzile din Capitală sunt circa 50.000 de maidanezi. Dintre aceştia, circa 25.000 sunt sterilizaţi. Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale sunt de părere că doar prin sterilizare Bucureştiul va putea fi curăţat de maidanezi. Voi ce părere aveţi?

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net