Maidanezii au devorat cangurul de la Zoo!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Imagini şocante, ieri dimineaţă, la Grădina Zoologică Bucov, de la marginea Ploieştiului. Singurul cangur aflat în îngrijirea angajaţilor a fost găsit mort în cuşca lui, ciopârţit de o haită de câini.

Îngrijitorii care au venit să hrănească animalele au găsit, marţi dimineaţă, resturi sângerânde din trupul cangurului, dar şi mai mulţi câini în ţarcul acestuia, murdari de sânge.

Din cauza taliei mici, cangurul nu a putut face faţă atacului maidanezilor. Speedy a fost, pur şi simplu, devorat de câini. În apropierea Grădinii Zoologice, în acelaşi parc, există şi Adăpostul de Câini Comunitari ai oraşului, locul în care sunt aduşi maidanezii strânşi din Ploieşti.

Directorul Zoo, Bogdan Toader spune, însă, că animalele care au atacat cangurul nu provin din acel adăpost. „În ultima vreme, pe lângă adăpostul nostru de câini, au apărut câţiva maidanezi, abandonaţi la marginea oraşului, fie de către firmele care adună maidanezi, fie de către oameni", ne-a spus Bogdan Toader.

simeon stalpnicul png

Întâmplarea era previzibilă, având în vedere că în gardul de protecţie de la Zoo sunt multe fisuri, iar paza pe timp de noapte nu e asigurată corespunzător.

„Avem doar 16 paznici. Angajările se fac după formula cunoscută, o persoană la 7 posturi eliberate. De multe ori, s-a preferat angajarea unui medic sau a unui tehnician veterinar, de care avem foarte multă nevoie. În momentul incidentului, nu a existat pază, doar patru posturi fixe care trebuie să acopere 101 hectare de parc", ne-a spus Bogdan Toader. Grădina Zoologică Bucov pare un loc al evenimentelor nefericite. În 2010, una dintre îngrijitoare a fost atacă de un iac care a scăpat din ţarc, iar în 2011, jaguarul a evadat şi a atacat un cal.

Click! spune:

Speedy, cangurul pitic din specia Benedict, avea doi ani şi fusese donat Grădinii Zoologice de la Bucov, împreună cu perechea lui, de către un bărbat din Piatra - Neamţ, în primăvara anului 2011.

În mod ciudat, şi perechea cangurului a sfârşit tragic. În urmă cu 5 luni, acesta a fost muşcat de bot, de şobolanii care invadaseră grădina, şi a murit în chinuri.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net