Bombă! Codruţa Kovesi, spionată de foşti agenţi Mossad

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi este cel mai cunoscut procuror din România
Laura Codruța Kovesi este cel mai cunoscut procuror din România

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a intrat în vizorul unei rețele israeliene de spionaj, arată DIICOT. Patru cetățeni israelieni sunt anchetați pentru ascultarea telefoanelor și pentru tentativă de violare a corespondenței șefei DNA. Cei patru lucrează la firma unui fost director Mossad din perioada 2002-2011. Tribunalul București a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Doi dintre „spioni” se află déjà în custodia autorităților române. Este vorba de Ron Weiner și David Geclowicz. Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau. În acest caz, ținta era șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, scriu cei de la riseproject.ro. Ceilalți doi, Dan Zorella și Avi Yanus, sunt foști ofițeri de informații, co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad în perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia” (conform motivării arestării a Tribunalului București).

„E suprinzător că i-a prins. Ne așteptăm cu toții ca anumite agenții de spionaj particulare să opereze și pe teritoriul României și să aibă drept țintă diferite persoane publice de la noi cu diferite scopuri. Deocamdată nu se știe cine este beneficiarul operațiunii de spionaj. Cine a comandat și a tras foloase de pe urma acestor informații? Faptul că s-a asociat numele agenției oficiale de spionaj israeliene este doar că oamenii erau pregătiți de această agenție, nu există informații că Mossad ar fi lansat o operațiune de spionaj pe teritoriul României. Eu cred că procurorul șef DNA este doar incidental menționat, în sensul în care special pentru doamna Kovesi să fi fost. Probabil că sunt mult mai multe persoane vizate”, a spus expertul în securitate Hari Bucur Marcu, citat de digi24.ro. 

Meir Dagan, fost director Mossad,e cel care a coordonat acțiunea de spionaj (foto: Mediafax)
Meir Dagan, fost director Mossad,e cel care a coordonat acțiunea de spionaj (foto: Mediafax)
image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net