MAI, prima declarație despre moartea polițistului Bogdan Gigină

Ultima actualizare:
Bogdan Gigină și-a pierdut viața după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă
Bogdan Gigină și-a pierdut viața după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă

După cinci zile de tăcere, Ministerull Afacerilor Interne a transmis, duminică (25 octombrie), prima declarație oficială privind ancheta morții polițistului Bogdan Gigină, care a căzut într-o groapă, în timp ce îi deschidea drumul lui Gabriel Oprea. MAI susține că ministrul nu poate da detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

"Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanţele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., în urma căruia şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, Direcţia Informare şi Relaţii Publice transmite următoarele: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, "procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege", se arată în comunicatul transmis de MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a mai precizat că, potrivit prevederilor legale, MAI și reprezentații săi, inclusiv ministrul nu au voie să facă declarații publice pe acest subiect, înainte de finalizarea anchetei în cauză, potrivit Mediafax.


    Bogdan Gigină și-a pierdut viața după ce a căzut cu motocicleta într-o groapăFoto: Mediafax
Bogdan Gigină și-a pierdut viața după ce a căzut cu motocicleta într-o groapăFoto: Mediafax

Marți seară (20 octombrie), a murit polișistul Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. După tragedie, Gabriel Oprea nu a avut niciun fel de reacție, deși multe voci îi cer explicații și chiar demisia.  Sâmbătă (24 octombrie), peste 300 de motocicliști au aprins lumânări și au păstrat un moment de reculeger în memoria polițistului Bogdan Gigină

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net