Mai mulți cerbi lopătari, ținuți în captivitate ilegal într-un complex de vânătoare de lângă București

Ultima actualizare:

    Foto: newsbucuresti.ro
Foto: newsbucuresti.ro

Un complex de vânătoare din Berceni a ajuns în atenția autorităților după ce a fost acuzat că deține în mod ilegal mai mulți cerbi lopătari. Reclamația a fost făcută de organizația de mediu care a scos la lumină cazul ursului ”Arthur”.

Reprezentanții Asociației Agent Green susțin că în complexul de vânătoare de lângă București sunt ținuți mai mulți cerbi lopătari care ar fi destinați să ajungă în bătaia puștii, anunță stirileprotv.ro. În acest sens, voluntarii organizației au realizat niște filmări și au alertat autoritățile. Polițiștii au început cercetările.

„Acest complex de vânătoare, din câte am înțeles din autorizațiile care au fost prezentate acum, nu este avizat pentru a deține această specie de cerb lopătar”, susține Dan Turiga, colaborator Agent Green. Acesta mai povestește că, în momentul în care polițiștii și-au făcut apariția, cerbii nu au mai putut fi văzuți, dispăruseră.

„Ce am văzut noi în fotografii nu mai era după ce a venit poliția, cu excepția unei femele de lopătar care era fugarită de căini. Abia au reușit să o prindă cei de la poliție în câmpul lor vizual, s-au exprimat că nu își pot da cu părerea exact ce specie este și așa s-a trecut și în procesul verbal”, a spus Dan Turiga.

Un alt reprezentant al Agent Green a declarat că, în momentul în care au fost văzuți de pădurar în zona complexului, acesta a avut un comportament foarte agitat. ”Era clar că ceva suspect se întâmplă înăuntru de era atât de agitat”, a spus Raluca Nicolae.

Anchetatorii au demarat cercetările în acest caz.  

Citește și: 

Doi cerbi uciși și tranșați într-o pădure din Argeș. Braconierii i-au tăiat pe loc pentru carne

El e îmblânzitorul de cerbi

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net