Mai multi bani pentru săraci

Ultima actualizare:

Venitul minim garantat va fi majorat în două tranşe pentru a compensa creşterea preţurilor la energie şi la gaze, a declarat primul ministru Victor Ponta, după întâlnirea cu preşedintele Băncii Mondiale.

"Începând cu data de 1 iulie, suntem capabili de a majora ajutoarele sociale pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, astfel venitul minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe (cu 8,5% de la 1 iulie şi cu 4,5% de la 1 ianuarie 2014), iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte în medie cu 30%", a precizat premierul. Prin urmare, venitul minim garantat, care în prezent este 350 de lei, va fi, de la 1 iulie, 379,7 lei, iar de la 1 ianuarie 2014, 395 de lei.

Mai precis, proiectul de act normativ pus în dezbatere, în februarie, de Ministerul Muncii, prevede că ajutorul suplimentar pentru energie electrică şi gaze pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei va fi diferenţiat în funcţie de veniturile familiei/persoanei singure.

Astfel, vor primi 23 de lei beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie de până la 200 lei şi 18 lei, beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 lei.

Conform unor estimări ale Băncii Mondiale, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gaze.

Venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia, cerere care se înregistrează la primarul localităţii sau, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti. Valoarea ajutorului social lunar se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. În prezent, 175.777 de români beneficiază de venit minim garantat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net