Mai multe gropi cu oseminte, descoperite pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

gropi.png

Gropi cu oseminte, descoperite pe un şantier
IPJ Dolj
Citeste tot despre: 

Poliţiştii doljeni au anunţat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializarea, cu privire la faptul că în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

 Gropi cu oseminte, descoperite pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti,  fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj. 

Sursa citată menţionează că în situl arheologic pe o porţiune de aproximativ un kilometru se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte.
 
Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres, potrivit news.ro.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1