Mai ceva ca în miezul iernii! Ninsori, polei, ploaie înghețată și inundații

Ultima actualizare:

    În Capitală, ninge zdravăn, peste poleiul depus peste noapte
În Capitală, ninge zdravăn, peste poleiul depus peste noapte

Ninge cu fulgi mari în Capitală, după ce dimineață a căzut ploaie înghețată peste poleiul format în timpul nopții. Practic, țara noastră este lovită de toate intemperiile iernii.

Ne-au lovit pe neașteptate două valuri de aer: unul din Mediterana care aduce ploi și ninsori, altul din Siberia care a venit cu temperaturi extrem de scăzute. Ca urmare, meteorologii anunță că vremea se va menţine deosebit de rece toată săptămâna, cu temperaturi maxime care nu vor depăşi 7 grade.

Meteorologii au emis luni (19 martie) o nouă o informare de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de polei în special în sudul ţării, valabilă până marţi (20 martie) seară.  Astăzi (19 martie), până la ora 20.00, este în vigoare şi o atenţionare ”cod galben” de inundaţii emisă de hidrologi pentru râuri din 22 de judeţe.

În jumătatea de sud a ţării şi la munte, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ, însă se va semnala polei în special în sud, iar vântul va avea intensificări.

Cum se circulă

Meterorologii au emis, luni dimineaţă (19 martie), avertizări ”cod galben” de polei pentru Bucureşti şi şapte judeţe din sudul ţării. Avertizările sunt în vigoare până la ora 13.00 (19 martie) în judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.

  • Până la ora 11.00, sunt sub avertizare ”cod galben” de polei Capitala şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.
  • Tot din cauza poleiului, trenurile continuă să aibă întârzieri şi luni, iar nouă garnituri de călători spre şi de la Constanţa au fost anulate. Mai multe trenuri de la Bucureşti Nord către Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur au acumulat întârzieri de până la 145 de minute, luni dimineaţă, iar CFR anunţă că, în condiţiile în care între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, au fost anulate mai multe garnituri.
  • Nici o cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo, însă în cursul dimineţii (19 martie) s-au înregistrat întârzieri şi de aproape două ore, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare.
  • Unele aeronave au înregistrat întârzieri de aproape două ore.Astfel, o aeronavă Lufthansa care trebuia să decoleze la ora 07:05 spre Frankfurt, a fost programată pentru ora 08.52. Un avion al companiei Tarom, tot cu destinaţia Frankfurt, trebuia iniţial să decoleze la ora 08.40 şi a fost programat pentru ora 10.13. Un alt avion Tarom trebuie să plece la Praga la 10.50 şi a fost reprogramat la ora 12.35.

Ploaie îngheţată pe Autostrada Soarelui

Centrul Infotrafic anunţă că luni (19 martie), pe sectorul Bucureşti – Lehliu al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa se înregistrează fenomenul de ploaie îngheţată, iar pentru evitarea accidentelor şoferii sunt sfătuiţi să nu bruscheze comenzile maşinii. De asemenea, se circulă îngreunat din cauza poleiului pe mai multe artere din judeţul Argeş. Din cauza poleiului se circulă îngreunat şi pe mai multe artere din judeţul Argeş.

Pericol de inundații în 22 de județe

Astăzi (19 martie), până la ora 20.00, este în vigoare o atenţionare ”cod galben” de inundaţii emisă de hidrologi pentru râuri din 22 de judeţe: Maramureş, Satu Mare, Bihor, Sӑlaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sibiu, Alba,  Cluj, Timiş, Caraş-Severin, Olt, Covasna, Braşov, Vâlcea, Gorj, Argeş, Dolj, Teleorman,  Dâmboviţa,  Constanţa. În aceste zone se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net