Condiții mizere în centrele de carantină din țară. ”Pe acolo intră şobolanul”

1-bahoi-3col.jpg

“Castraveţii ăştia îi punem pe ochi”, se vaită Bahoi Libanezu şi prietenii săi
Foto: captură video

Supăraţi rău! O filmare dintr-un centru de carantină a devenit virală pe reţelele sociale. Bahoi Libanezu şi alţi români întorşi din străinătate din cauza pandemiei de coronavirus sunt foarte nemulţumiţi de condiţiile din clădirile în care sunt cazaţi. În schimb, opinia publică este revoltată de tupeul celor care se lamentează.

Aflaţi în carantină, mai mulţi români întorşi din străinătate se plâng atât de alimentele care le sunt distribuite, cât şi de condiţiile în care sunt cantonaţi.  

Nici televizorul nu e pe placul lor

„Să fiu al dracu’... Uite aici mâncare: o chiflă, o jumate de roşie fără calorii, trei felii de salam, două măsline, brânză şi castraveţii ăştia îi punem pe ochi. O chiflă de pâine la carantina Roşiorii de Vede”, spune cel care filmează mâncarea. „Mai bine la puşcărie, fraţilor”, spune un alt individ, aflat în aceeaşi cameră. Ei sunt nemulţumiţi şi de televizorul din cameră, de baia pusă la dispoziţie de autorităţile din Teleorman şi de faptul că n-au primit cafea. „Uite baia. Fără lumină, fără nimic. Pe acolo ne intră şobolanul ca să ne viziteze. Să vină protecţia de la Bucureşti!”.

Filmul postat de Bahoi Libanezu a fost distribuit de multe persoane, iar comentariile n-au întârziat să apară, scrie adevarul.ro. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că statul român plăteşte cazarea şi masa pentru astfel de conaţionali întorşi din străinătate. Iată câteva dintre comentariile postate pe reţelele sociale: „Nu sunteţi în stare să munciţi nici pentru mâncarea asta. Voi doar stricaţi”, „Cât impozit ai plătit tu la stat ca să primeşti ceva mai bun?”, „Ce plăteşti tu pentru cazare, apă, curent, căldură? De ce nu aţi stat de unde aţi venit?” sau „Să ziceţi mersi, că eu nu vă dădeam nimic”. 

maria_gologan2-duduie-3col.jpg

Oana nu agreează meniul din carantină
Foto: Facebook / Oana Maria Gologan

“Pilaf nefiert!”

  • Oana se numără printre românii aflaţi în carantină la hotelul Flora din Mamaia. Ea s-a întors împreună cu familia din Marea Britanie. Oana se plânge într-un mesaj postat pe Facebook de calitatea mâncării, de faptul că nu răspunde nimeni la recepţia hotelului şi de mobilierul stricat. „Condiţiile sunt groaznice! Specific faptul că sunt cu familia şi copilul meu în vârstă de 3 ani! Am primit la ora 14:00, un pilaf nefiert şi o carne fiartă, voi ataşa poze! (…) A mâncat copilul pâine goală şi l-am culcat!”. 

“Lături”

  • Un bărbat din Tulcea, aflat în carantină la Cluj-Napoca, într-un spital dezafectat, se plânge de interzicerea pachetelor cu alimente de la familie. Direcţia de Sănătate Publică a decis că persoanele în carantină pot primi pachete o singură dată pe săptămână, iar acestea să conţină doar medicamente, lenjerie de corp şi ţigări. Tulceanul indignat a postat pe Facebook: „Nu mai avem voie să primim mâncare de acasă. De fapt, nu vor să mai aruncăm lăturile cu care ne hrănesc ei (plătite la suprapreţ, punem pariu?), având alternativa de acasă”. 
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1