«Mai bine la păcănele, decât la ora de mate!»

Ultima actualizare:

    Cătălin nu a mai ajuns  ieri la şcoală. A fost  surprins de oamenii legii  într-un bar din apropiere (FOTOGRAFII: OLIMPIA MAN)
Cătălin nu a mai ajuns ieri la şcoală. A fost surprins de oamenii legii într-un bar din apropiere (FOTOGRAFII: OLIMPIA MAN)

"Obosiţi" după aproape două săptămâni de şcoală, sute de elevi din Sălaj au lăsat deja băncile din sălile de clasă pentru scaunele, mai comode, din baruri. Mai mulţi liceeni au fost prinşi "în flagrant" de poliţişti, care au organizat raiduri în barurile din Zalău, Şimleul Silvaniei şi Jibou.

Prins de febra câştigului la păcănele, un elev de clasa a X-a al Colegiului Tehnic "Alexandru Papiu Ilarian" nu a mai ajuns la ora de matematică.

El a fost găsit de poliţişti într-un bar din apropierea colegiului. Tânărul a spus că oricum nu înţelege nimic la ore, aşa că a ales să se distreze la jocurile de noroc.

În Zalău, cei mai mulţi chiulangii au fost găsiţi ieri prin barurile din Dumbrava, unde poliţiştii au identificat opt elevi.

simeon stalpnicul png

În zona centrală au fost găsite chiar şi patru eleve care nu au avut ieri chef de şcoală.

Totuşi, oamenii legii spun că numărul chiulangiilor găsiţi a fost extrem de mic comparativ cu amploarea fenomenului de absenteism.

Ei cred, că cel mai probabil, elevii au "mirosit" raidul poliţiştilor, mai ales că aceştia s-au aflat prin baruri şi cu o zi în urmă.

Atunci, poliţiştii au prins 35 de chiulangii.

simeon stalpnicul png

Listele cu elevii absenţi de la ore vor fi trimise directorilor liceelor unde sunt înscrişi, aceştia urmând să ia măsurile care se impun.

"Noi putem să aplicăm amenzi de la 50 de lei la 200 de lei, dar preferăm să lăsăm conducerile şcolilor să aplice ele sancţiuni", a spus comisarul Constantin Didă (foto stânga), coordonatorul Poliţiei de Proximitate.

Click! spune:

Absenteismul în şcolile din România a devenit un fenomen îngrijorător.

La nivel naţional, campioni la chiul sunt elevii bucureşteni, cu peste 1,4 milioane de absenţe în ultimele două luni ale anului trecut.

Potrivit regulamentului şcolar, la 40 de absenţe nemotivate elevul cu pricina trebuie să fie exmatriculat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net