Mai ai o şansă: Bac-ul de toamnă

Ultima actualizare:

    În 20 de licee din toată ţara  nici un elev nu a luat examenul
În 20 de licee din toată ţara nici un elev nu a luat examenul

A fost şocant pentru 94.000 de absolvenţi de liceu să vadă că au luat note atât de mici încât nu pot promova examenul de Bac. „Eu ce fac acum?” şi-au spus ei, cu ochii în lacrimi. Click! vă spune ce variante au aceşti tineri.

Primele veşti proaste de la examenul de Bac au venit pentru 661 de candidaţi prinşi cu fiţuici ori cu aparatură electronică după care să copieze. Au fost prinşi şi eliminaţi din examen.

Ei pot repeta probele doar în sesiunea din toamna lui 2012, potrivit ministerului. Au picat examenul 94.000 de liceeni, adică 55,53% din total. Cele mai slabe rezultate au fost în Giurgiu, unde procentul celor promovaţi a fost de 20%.

Ieri, timp de patru ore, au fost depuse mii de contestaţii, la una sau mai multe discipline. Însă, pentru schimbarea notei iniţiale, e necesară o diferenţă de peste 1,50 de puncte acordată la reevaluare. O diferenţă mai mare atrage după sine o anchetă. Rezultatele finale vor fi afişate în 7 şi 8 iulie, sau chiar mai devreme.Înscrierile la sesiunea a doua încep luni

Cei care îşi doresc diploma de Bac, trebuie să se înscrie din nou, la sesiunea a doua. Înscrierile se fac în perioada 11-15 iulie, doar pentru probele ratate. Probele de competenţe sunt programate în perioada 22-26 august, iar probele scrise încep în 29 august şi se încheie în 2 septembrie. Rezultatele se vor afişa în 4 septembrie, când se pot depune şi contestaţii.

În sesiunea din iulie, facultăţile vor avea puţini candidaţi. Universităţile de stat au 62.850 de locuri, plus 100.000 cu taxă, iar cele particulare au dreptul să înscrie circa 45.000 de studenţi în anul I. Rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat deja că vor organiza o nouă sesiune de admitere în toamnă, pentru tinerii care vor promova Bac-ul în septembrie. Şi şcolile postliceale sunt „în pană” de candidaţi pentru că nu pot primi candidaţi fără diploma de Bac.

Fără diploma de Bac, absolvenţii liceelor tehnologice au şanse mari să se angajeze. Ei au obţinut deja un atestat de calificare pentru o meserie, ca de pildă în construcţii, electronică, alimentaţie, turism, contabilitate, mecanică etc. Această generaţie de absolvenţi a mai primit după clasa a X-a un certificat de calificare nivel I, pentru a putea profesa ca muncitor calificat în specializarea liceului.

Cei care au promovat probele de competenţă pentru limba română, limba maternă şi o limbă străină au primit certificat recunoscut în spaţiul UE. Se pot angaja ca traducători. Şi certificatul de competenţă digitală poate fi util pentru un job în IT. Însă, angajatorii nu sunt obligaţi să angajeze doar pe baza acestor calificări.

Click! spune:

Bursierii Fundaţiei «Dinu Patriciu» au încheiat examenul de Bacalaureat cu rezultate foarte bune. Din 1.421 de bursieri care au susţinut examenul,1.321 (92%) au promovat, şi nu oricum. 498 (35%) au obţinut nota peste 9, alţi 1.056 (74%) au luat peste 8, iar doi se numără printre cei 65 de tineri din toată ţara care au luat nota maximă 10.

Mai citeşte:

Adolf Hitler, devastat de rezultatele obţinute la BAC 2011

Bursierii Fundaţiei Dinu Patriciu ridică media promovabilităţii la BAC

56% din elevi au picat BAC-ul! În 20 de licee, nici un promovat

Craiova: S-a aruncat în gol de teamă că pică BAC-ul

Fotomodelul Raluca Potecaru era să pice Bac-ul din cauza geografiei

Manechinul Raluca Potecaru era cât pe ce să o dea în bară cu examenul de bacalaureat. Nopţile pierdute prin cluburi i-au acaparat mai tot timpul, aşa că a obţinut media de 6, 73. Bruneta a absolvit Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Capitală, specializarea „Ştiinţe sociale”.

Dacă la limba română a promovat examenul cu nota de 7,70, iar la istorie cu 7,00, la geografie a cam zbârcit-o, obţinând doar 5,50: „La noi în sală a fost examenul pe bune, n-am putut copia, am nimerit şi în faţa camerelor de filmat. La examenul de geografie, o profesoară a stat numai lângă mine. Vreau să mă înscriu la Jurnalism şi să fac o şcoală de televiziune”, a declarat ea, pentru Click!

Nici ei n-au luat Bac-ul

Nu toate vedetele de la Hollywood au reuşit să ia examenul maturităţii. Însă absenţa Bac-ului în palmaresul personal nu i-a împiedicat să devină celebri şi să aibă averi de zeci de milioane de dolari.

Robert De Niro. Celebru datorită rolului din „Taxi”, De Niro a renunţat la liceu la vârsta de 16 ani. Şi asta pentru că nu putea suporta lumea plină de fiţe a liceenilor din Manhattan. La scurt timp s-a dedicat actoriei.

Paris Hilton. După ce s-a plimbat prin mai multe licee din SUA, pentru că avea mici probleme de adaptare, Paris Hilton a renunţat la liceu. După câţiva ani, şi-a luat diploma la fără frecvenţă, pentru că o certau părinţii.

Al Pacino. Celebrul actor din trilogia „Naşul” a renunţat la liceu la 17 ani. Peste ani şi ani, Pacino recunoştea simpatic faptul că se droga pe la 13 ani şi era un fumător înrăit încă de la 9 ani.

Britney Spears. De multe ori şcoala este o piedică în calea afirmării. Asta vine să ne confirme Britney Spears, care a renunţat la liceu pentru meditaţii de canto şi actorie. A devenit celebră şi şi-a terminat studiile la fără frecvenţă.

Johnny Depp. Rebel înnăscut, Depp nu a suportat prea mult regimul strict din timpul liceului. La 16 ani devine cântăreţ rock şi începe să chiulească. Renunţă la studii şi când vrea să se întoarcă la carte, directorul nu îl mai primeşte.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net