Magazinele de tip aprozar ale statului au fost închise. Ce zice Ministerul Agriculturii

Ultima actualizare:

    Magazinul agroalimentar din București a fost închisFoto: Cătălin Deacu
Magazinul agroalimentar din București a fost închisFoto: Cătălin Deacu

Magazinele de tip aprozar ale statului devin o amintire. Unele au fost închise, pe altele urmează să se pună lacătul. 60 de aprozare erau în rețeaua de aprozare despre care ministrul Agriculturii Adrian Oros spune că că s-a făcut ilegal de vechea guvernare.

Deschise cu mare fast în octombrie 2019, magazinele agroalimentare ale statului dispar. Ele aparțin de Casa de Comerț Unirea, societatea la care acționar este Ministerul Agriculturii. Magazinul din București a costat aproximativ 60.000 de euro. Vindea fructe, legume și alte produse românești, dar a fost închis recent, potrivit stiriletvr.ro.

La cel din Sibiu se vindea brânza ciobanilor din zonă. Acum aproape că nu mai are marfă și găsești la vânzare doar sucuri. Și acesta va fi închis în octombrie.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu a fost de acord cu proiectul gândit de fostul demnitar Petre Daea. Ba chiar, imediat ce a ajuns la minister, a dispus Corpului de control efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activităţi.

Brânzăria din Sibiu se va închide de luna viitoare
Brânzăria din Sibiu se va închide de luna viitoare

Asta în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au semnalat „grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Unirea.

Oros susține că s-au găsit nereguli și ar fi vorba despre un prejudiciu total de un milion de euro, care este acum sub anchetă.

Ludovic Orban: ”Vremea gostaturilor a trecut”

„Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de Guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Între timp, cei mai afectați de acest joc politic sunt până la urmă micii agricultori, care sunt supărați pentru modul în care a fost gestionat acest proiect.

La deschidere, rafturile magazinului din Sibiu era plin cu produse
La deschidere, rafturile magazinului din Sibiu era plin cu produse

Pentru ei, rețeaua gândită de 60 de aprozare ar fi fost de mare ajutor mai ales că nu au unde să vândă marfa.

Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a deschis două magazine, unul în Sibiu şi unul în Bucureşti, din lanţul de 60 de magazine cu produse tradiţionale provenite de la micii producători români, propuse a fi deschise în acest sistem. Casa de Comerţ intenţiona să pună la dispoziţia micilor producători centre de colectare a produselor, inclusiv unele mobile, dar şi o reţea de distribuţie.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/iti-ploua-gura-ce-gasesti-branzarie-primul-magazin-de-tip-aprozar-sibiu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net