Magazinele au devenit Împărăţia lui Moş Crăciun

Ultima actualizare:

    Brazi naturali puteţi  alege fie româneşti, fie  danezi. Bani să ai!Foto: Dorin Constanda
Brazi naturali puteţi alege fie româneşti, fie danezi. Bani să ai!Foto: Dorin Constanda

A fost “Moş Nicolae” şi comercianţii au dat startul ofertelor pentru Sărbători. Magazinele, pieţele şi târgurile sunt pline de produse specifice acestei perioade, brazii, ghirlandele şi globurile transformând locurile unde sunt expuse pentru vânzare în ţara lui “Moş Crăciun”.

S-au umplut pieţele de brazi! Româneşti, danezi, molizi, argintii. De orice fel şi la orice preţ. Bani să ai şi timp! Direcţiile silvice şi-au anunţat oferta din acest an, cu precizarea că preţurile sunt la fel ca cele de anul trecut, spun pădurarii.

La Direcţia Silvică Prahova, de exemplu, cel mai scump costă 1.700 de lei, fiind un brad care are o înălţime de 15 metri. La mare căutare sunt molizii argintii.


    Rafturile magazinelor  sunt pline de  brăduţi artificialiFoto: Dorin Constanda
Rafturile magazinelor sunt pline de brăduţi artificialiFoto: Dorin Constanda

“Anul acesta avem o ofertă de 1.400 de bucăţi de molizi argintii, cu preţuri care diferă în funcţie de înălţime, între 30 de lei până la 70 de lei, cel mai mare atingând 3 metri. Este o specie deosebită, cu o coroană foarte bogată”, spune inginerul Dragoş Ciomag, directorul Direcţiei Silvice Prahova. 

În Bucureşti, găsiţi pe alese şi în pieţe, dar şi în parcările hipermarketurilor. De exemplu, în curtea Carrefour-ului din Băneasa găseşti “pomi româneşti de la 89 de lei (până-n doi metri) până la 1.500 de lei dacă vrei unul de 6 metri”, ne spune Ionuţ, unul dintre comercianţi. Vizavi, cei danezi, costă de la 59,9 de lei, cei de până într-un metru şi jumătate, şi pot ajunge la 250 de lei, cei de 3 metri.


    La globuri, preţurile variază între  19,90 lei şi 29,90 lei pe set.  Ghirlandele costă în funcţie de lungime Foto: Dorin Constanda
La globuri, preţurile variază între 19,90 lei şi 29,90 lei pe set. Ghirlandele costă în funcţie de lungime Foto: Dorin Constanda

Cei mai mari, la 5 sau 6 metri ajung şi la 1.700 de lei. Dacă preferaţi brazii artificiali, intraţi în magazin şi veţi găsi între 64 de lei, cel mai mic, cu o dimensiune de 50 cm, şi până la 1.199 de lei, un pom de 180 cm. Tot aici găseşti şi globuri, ghirlande şi luminiţe. Fie că vorbim de Ikea, Carrefour sau Brico Depot, fiecare încearcă să “vrăjească” doritorii cu decoraţiuni care să le ia ochii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net