Mafioţii, război pe viaţă şi pe moarte

Citeste tot despre: 

Războiul interlopilor din Piatra Neamţ a ajuns până în Bucureşti. Atacurile puse la cale de mafioţii care voiau să se omoare între ei au prins la mijloc un tânăr din Capitală, a cărui „vină” a fost faptul că avea aceeaşi marcă şi tip de maşină, aceeaşi combinaţie a numărului, locuia în aceeaşi zonă şi frecventa aceeaşi sală de forţă.

Un tânăr este ciuruit cu o mitralieră Kalaşnikov în cartierul Vitan din Capitală când se întorcea acasă la volanul unui Mercedes. Anchetatorii au pus cap la cap evenimentele din ultimele luni petrecute la Bucureşti şi Piatra Neamţ şi se pare că acestea se leagă. În realitate, adevăraţii războinici sunt interlopii Bogdan Mararu şi Ioan Mironescu, ambii din Piatra Neamţ, a căror rivalitate este cunoscută de ani buni.

Au vrut să se elimine reciproc, dar la mijloc au căzut alte capete. În atacul eşuat din Vitan ar fi fost urmărit Mironescu, dar asasinul moldovean Vitalie Proca a greşit ţinta. Răzvan Isăilă (26 de ani) a fost cel împuşcat, dar a supravieţuit miraculos, ajutat de telefonul mobil ţinut în buzunarul de la piept, unde s-a oprit glonţul care i-ar fi fost fatal.

26 Noiembrie 2012: Asasinul plătit a tras o ploaie de gloanţe spre victima pe care a confundat-o cu Ioan Mironescu

CLIIMA20130212_0089_1.jpg

11 ianuarie 2013: Geniştii au dezamorsat bomba găsită sub maşina lui Mararu (Fotografii: mediax/ click! rtv)

Asasinul moldovean a fost prins în Rusia, la începutul lui februarie. Vitalie Proca era căutat şi de autorităţile din Marea Britanie, după ce, în martie 2012, a atacat un bancher rus.

Maşina victimei, ciuruită de Vitalie Proca. Asasinul a fost prins în Rusia

CLIIMA20130212_0091_1.jpg

11 ianuarie 2013: Geniştii au dezamorsat bomba găsită sub maşina lui Mararu (Fotografii: mediax/ click! rtv)

Şi acesta i-a supravieţuit, chiar dacă a încasat şase gloanţe. În urma atacului din Vitan, se pare că Mironescu şi-a dat seama că el ar fi trebuit să fie ţinta, astfel că a comandat uciderea lui Mararu. Zis şi făcut.

Cei cinci infractori care au pus bomba sub maşina lui Mararu au fost prinşi

CLIIMA20130212_0090_1.jpg

11 ianuarie 2013: Geniştii au dezamorsat bomba găsită sub maşina lui Mararu (Fotografii: mediax/ click! rtv)


Interlopul Bogdan Mararu ar fi trebuit să sară în aer cu tot cu maşină. El a scăpat cu viaţă, pentru că autorităţile au descoperit explozibilul sub autoturismul său. Dacă Mararu ar fi plecat cu maşina, echivalentul a 5 kilograme şi jumătate de explozibil ar fi demolat totul pe o rază de 350 de metri. Asasinii plătiţi au fost prinşi în timp ce amplasau dispozitivul. 50.000 de euro ar fi primit, dacă şi-ar fi dus treaba la bun sfârşit.

CLIIMA20130212_0093_1.jpg

Maşina victimei, ciuruită de Vitalie Proca. Asasinul a fost prins în Rusia

Ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au descins în şase locaţii din Piatra Neamţ şi Roznov, unde au fost căutaţi Bogdan Mararu şi fratele lui Răzvan, dar şi în Bucureşti, la reşedinţa lui Ioan Mironescu. Aceştia au fost audiaţi de anchetatori. Fraţii Mararu au fost reţinuţi aseră sub acuzaţia de instigare la tentativă de omor calificat. (Cris Constantinescu)

Noiembrie 2010: Unul dintre liderii Mararu, asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ

Luptele pentru supremaţie dintre clanurile Mironescu şi Mararu se dau de ani de zile. Începute prin 2006 cu împuşcături în stradă şi cu maşini incendiate, acestea au culminat cu moartea interlopului Gheorghiţă Mararu. Bărbatul a sfârşit împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ, în noiembrie 2010, când nu mai puţin de opt gloanţe s-au oprit în corpul său. Acelaşi atac l-a vizat şi pe Bogdan Mararu, fratele său, însă acesta a fost doar rănit uşor. Atacatorul, Cristian Chilat, zis „Falău", e unul dintre locotenenţii clanului Mironescu.

Ianuarie 2013: Mararu a plătit un deţinut să ucidă în închisoare

Războiul dintre clanurile mafiote a continuat chiar şi în închisoare. După ce a aflat că rivalii i-au pus o bombă sub maşină, Bogdan Mararu a plătit un deţinut din Penitenciarul Iaşi să-l lichideze pe asasinul fratelui său, în spatele gratiilor. El i-ar fi oferit lui Damian Ungureanu, un individ închis pentru crimă, suma de 100.000 de euro să-l omoare pe Cristian Chilat. Asasinul nu a reuşit însă să-şi ducă planul la bun sfârşit, întrucât în dimineaţa zilei de 24 ianuarie a fost omorât de doi colegi de celulă, cu care s-a încăierat în urma unui conflict mai vechi.


Loading...