MAE: Nu sunt români printre victimele de la Paris

Ultima actualizare:

    Cel puțin 120 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste din ParisFoto: AP
Cel puțin 120 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste din ParisFoto: AP

Vineri (13 noiembrie), capitala Franței a fost zdruncinată de șase atacuri teroriste, petrecute aproape simultan. Cel puțin 120 de oameni au fost uciși, iar alți 200 au fost răniți. Sâmbătă (14 noiembrie), Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat de presă, că nu există cetățeni români printre atentatele de la Paris, cel puțin până la ora actuală.

„În urma atacurilor care au avut loc la 13 noiembrie 2015 în capitala Franţei, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a activat, în cursul acestei nopţi, celula de criză a MAE.

Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens.

Misiunea diplomatică română se află în contact permanent cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi monitorizează desfăşurarea evenimentelor. Astfel, ambasada a contactat serviciul central de asistenţă medicală din Franţa şi spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. De asemenea, misiunea menţine legătura cu Celula de Criză a MAE francez şi Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în aşteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară”, se arată în comunicatul MAE, potrivit Digi24.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net