Macovei solicită prelungirea programului în secțiile din străinătate

munchen.jpg

alegeri prezidentiale 2014, rezultate alegeri, sectii strainatate, monica macovei
La o secție de votare din Munchen coada s-a întins pe câteva sute de metri

Candidatul independent Monica Macovei solicită prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă, informează Mediafax.

„Toți cetățenii români care s-au deplasat până la secția de vot trebuie să voteze”, se arată într-un comunicat remis, duminică seară, de Monica Macovei.

La rândul său, Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează”.

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) „Alegătorii care la ora 21.00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot”.

„Prelungirea programului de votare nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate”, menţionează Biroul Electoral pentru Străinătate.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1