«Măcelarul» din Petroşani cere să înveţe coreeană după gratii

Ultima actualizare:

    Aurel Enea a ucis cu sânge rece o puştoaică
Aurel Enea a ucis cu sânge rece o puştoaică

Aflat în închisoare de aproape 14 ani, după ce a ucis o puştoaică şi i-a tranşat trupul, româno-americanul Aurel Enea şi-a uimit colegii de penitenciar prin pretenţiile sale. Cea mai recentă a fost solicitarea depusă către administraţia închisorii Bârcea Mare (Hunedoara) să-i fie adus un mp3 player performant sau un laptop în celulă, pentru a putea învăţa limba coreeană.

Cerere bizară! Aurel Enea, care a lucrat ca programator la o universitate din SUA, s-a întors în ţară acum 14 ani, stabilindu-se la Petroşani, unde a cumpărat un apartament. La finalul anului 2007, el a ucis o fată de 17 ani şi i-a tranşat cadavrul. Individul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi îşi execută pedeapsa la Penitenciarul Bârcea Mare. Recent, el a făcut o solicitare inedită. 

„Prin plângerea înregistrată, petentul deţinut Enea Aurel invocă încălcarea dreptului de a deţine bunul solicitat prin cerere, respectiv un MP3 Player, care să îi permită învăţarea limbii coreene (Korean Audio Bible Player), precizând că dispozitivul vine preîncărcat cu înregistrări video şi nu are nevoie de conexiuni externe şi, de asemenea, că deţine textul scris, dar înregistrările audio îl ajută să înveţe limba. A arătat şi că nu are recomandare pentru limbi străine, dar doreşte să înveţe pe cont propriu”, se arată în cererea sa, care a fost respinsă, atât de reprezentanţii închisorii, cât şi la Judecătoria Deva. 


    Asasinul mai are de stat în puşcărie
Asasinul mai are de stat în puşcărie

N-a fost prima dată când Enea şi-a uimit colegii de celulă. În 2015, după ce s-a declarat ateu, a publicat o carte „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie”. Volumul său, pe care îl considera „lucrare ştiinţifică”, i-a adus zile câştigate din pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru omor şi profanare de cadavre. Considerat unul dintre cei mai sadici ucigaşi din România, Enea consideră că a stat suficient după gratii şi solicită liberarea. Cea mai recentă solicitare a condamnatului a fost respinsă, în februarie, de Judecătoria Deva şi apoi, la  finalul lunii martie, în apel, de Tribunalul Hunedoara. 


    Resturi ale cadavrului au fost descoperite de anchetatori pe malul Mureşului
Resturi ale cadavrului au fost descoperite de anchetatori pe malul Mureşului

Magistraţii au apreciat că, deşi criminalul a executat fracţia din pedeapsă stabilită prin lege pentru a putea cere punerea în libertate, nu poate beneficia de ieşirea din închisoare.


    Alexandra  David
Alexandra David

A abandonat părţile cadavrului în locuri diferite

Având dublă cetăţenie, română şi americană, Aurel Enea a fost arestat pe 27 decembrie 2007, pentru uciderea Alexandrei David, o puştoaică de 17 ani din Petroşani. El n-a recunoscut niciodată crima, însă probele l-au indicat drept autor. „Victima a fost atrasă de inculpat la locuinţa sa, a strangulat-o şi apoi a secţionat cadavrul, cu două cuţite pe care s-au găsit profilele ADN ale victimei. A abandonat resturile cadaverice în diferite locuri conform unui plan găsit în laptop”, se arată în dosar. În calculatorul asasinului s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol. Aurel Enea a lucrat ca programator la o universitate din SUA. El a fost cercetat de autorităţile americane pentru sodomie şi viol, dar anchetatorii au fost nevoiţi să renunţe din lipsă de probe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net