Măcelarul de la Cernavodă, prima dată în faţa instanţei

Ultima actualizare:
Elena şi Petre Garoafă erau socrii  celui mai bun prieten  al criminalului
Elena şi Petre Garoafă erau socrii celui mai bun prieten al criminalului

La cinci luni de când i-a ucis cu câte 30 de lovituri de cuţit pe soţii Elena şi Petre Garoafă, socrii celui mai bun prieten al său, autorul dublului asasinat de la Cernavodă îşi justifică gestul spunând că „a avut un moment de panică“.

Lui Giani Deli-Iorga (30 de ani) i-a priit arestul. Criminalul soţilor Garoafă a apărut ieri în sala de judecată cu câteva kilograme în plus. Giani a mărturisit că nu s-a dus la soţii Garoafă cu gândul se a-i ucide.

„Voiam doar să-i conving să-i primească înapoi în casă pe Gabriela şi Bogdan Mitu, care se mutaseră în Feteşti. Bogdan mi-a spus că are cancer la colon şi m-am gândit că, fiind la Cernavodă, se poate trata”, a spus Giani.

Şi-a făcut curaj consumând o sticlă de coniac, apoi s-a dus către casa soţilor Garoafă. „M-au invitat să servesc o cafea. Apoi, domnul Garoafă m-a rugat să-l ajut să mute un pat şi o masă, în camera de la subsol. Când am ajuns jos i-am zis să-i primească înapoi pe Gabriela şi Bogdan, dar s-a enervat şi a ameninţat că mă omoară. Cred că instinctul de a mă proteja m-a făcut să iau un cuţit care se afla în bucătărie. Petre Garoafă mi-a luat cuţitul din mână, a dat înspre mine, m-am ferit, apoi l-am trântit. Am luat cuţitul şi am început să-l lovesc în zona gâtului de mai multe ori. Am intrat în panică“, a completat criminalul.

Apoi, Giani a urcat la bătrâna Garoafă pentru a-i mărturisi ce a făcut. „Când m-a văzut plin de sânge mi-a zis: «Ce-ai făcut măi, nenorocitule?!».

El le-a spus judecătorilor că femeia a apucat să iasă în curte şi să strige după ajutor, dar nu a auzit-o nimeni. „Am tras-o în casă şi i-am spus ce s-a întâmplat. Ea a luat un cuţit, dar am dezarmat-o şi am început s-o lovesc de mai multe ori“, a povestit criminalul. Apoi, a ascuns cadavrul lui Petre Garoafă sub pat şi pe al Elenei Garoafă în şifonier.


    Elena şi Petre Garoafă erau socrii  celui mai bun prieten  al criminalului
Elena şi Petre Garoafă erau socrii celui mai bun prieten al criminalului

Firul crimelor

3 ianuarie 2011. Giani Deli-Iorga i-a ucis pe soţii Elena şi Petre Garoafă. După ce le-a ascuns cadavrele, l-a sunat pe Bogdan Mitu, cel mai bun prieten al său şi i-a povestit cum i-a ucis socrii.

Mărturisirea făcută de Giani i-a luat minţile lui Mitu, care se îndrepta, împreună cu soţia şi cumnatul său, spre casa socrilor. Mitu a înecat-o pe Gabriela, soţia sa, în canalul Dunăre-Marea Neagră, apoi s-a sinucis, aruncându-se în apa îngheţată.

«Îmi pare rău că i-am omorât!»

Pe toată durata audierii, Giani a vorbit încet şi a repetat continuu că el nu a vrut să-i omoare. Giani le-a spus judecătorilor că după comiterea crimelora şi-a sunat prietenul şi i-a povestit tot.

„L-am sunat pe Bogdan, i-am mărturisit şi am vorbit de mai multe ori la telefon. După ceva timp, nu a mai răspuns. Aşa că m-am dus acasă, am spălat hainele pline de sânge şi le-am pus la uscat. A doua zi m-am îmbrăcat cu aceleaşi haine la muncă“, a mai spus Giani.

Tânărul va rămâne în arest preventiv. El ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net