Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru. Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

ludovic-orban.jpg

ludovic orban
Ludovic Orban
Foto: Arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 25 februarie, într-o conferinţă de presă, că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru. Iohannis a menţionat că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier şi a motivat gestul lui Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că gestul lui Orban este determinat de expirarea termenului de 15 zile în care ar fi trebuit ca Guvernul să primească votul de învestitură, acuzând din nou PSD pentru această situaţie. El a subliniat că domnul Ludovic Orban rămâne prima sa opţiune pentru funcţia de premier, în ciuda verdicitului dat de CCR. Preşedintele a menţionat că a convocat consultări cu partidele politice începând de miercuri, de la ora 16.00 până la ora 20.00, pentru a discuta problematica desemnării unui nou premier. 

„În această seară, dl. Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul acitivităților comune din Parlament prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, se datorează această situație PSD-ului. Din cauza PSD, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj, este ultimul lucru pe care ni-l dorim", a declarat Iohannis. 

CCR s-a împotrivit nominalizării lui Ludovic Orban în funcţia de premier pentru a doua oară

Vă reamintim că CCR a admis sesizarea PSD privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la scurt timp după decizia CCR. că PSD se face vinovat de generarea unei noi crize şi perpetuarea unei stări de nesiguranţă. ”Nu putem continua aşa cu blocaj perpetuu cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi acum vrea să-i împiedice să-şi facă treaba pe cei care vor şi ştiu ce trebuie făcut în România”, au fost cuvintele preşedintelui. 

Loading...
 
 

Citește și

  • ludovic orban tine un discurs la tribuna

    Ludovic Orban a fost desemnat de Klaus Iohannis noul premier al României. Primul ministru propus trebuie să-și formeze echipa, iar apoi este așteptat în Parlament pentru a obține votul de încredere.

  • pompier care stinge focul

    Ludovic Orban este al doilea „Pompier Atomic” al țării, după Klaus Iohannis. Acest apelativ a fost folosit de Marcel Ciolacu în timpul dezbaterilor din Parlament pe marginea moțiunii de cenzură. Uite de ce i se spune așa și de unde a pornit totul!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1