Ludovic Orban, întrebat despre mărirea pensiilor: „Nu e 100% sigur!”

ludovic-orban.jpg

ludovic orban cu mana in buzunar
Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilor
foto: arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Premierul ​Ludovic Orban a vorbit duminică (19 ianuarie), la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”.

De asemenea, el a vorbit și despre dublarea alocațiilor, amânată la ultima ședință de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară.

„E cert  că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”. El a spus că legea de dublare a alocaţiilor este „o răzbunare a PSD”. potrivit news.ro.

Mărirea pensiilor nu e certă: „Depinde de cum evoluează economia!”

De evoluţia economică depinde şi majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor creşte cu 40% din septembrie Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte eco consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea. Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. (...) Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a explicat Orban la Hotnews.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • ludovic orban cu mana in buzunar

    Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere. Premierul României a câștigat, în 2018, numai 37.000 de lei din consultanță tehnică, deține o mașină fabricată în 2007 și are o casă de vacanță de 200 de metri pătrați.

  • klaus iohannis si ludovic orban

    Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, este noul prim-ministru desemnat cu formarea unui nou guvern. El are un termen de 10 zile pentru a merge în Parlament să primeascĂ votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Guvernului. Orban are 56 de ani, este căsătorit și are un băiat. Liderul PNL a lucrat la Tractorul Braşov, a intrat în politică la 29 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe când era ministrul Transporturilor.