Ludovic Orban, întrebat despre mărirea pensiilor: „Nu e 100% sigur!”

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilorfoto: arhiva Click!
Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilorfoto: arhiva Click!

Premierul ​Ludovic Orban a vorbit duminică (19 ianuarie), la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”.

De asemenea, el a vorbit și despre dublarea alocațiilor, amânată la ultima ședință de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară.

„E cert  că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”. El a spus că legea de dublare a alocaţiilor este „o răzbunare a PSD”. potrivit news.ro.

Mărirea pensiilor nu e certă: „Depinde de cum evoluează economia!”

De evoluţia economică depinde şi majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor creşte cu 40% din septembrie Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte eco consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea. Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. (...) Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a explicat Orban la Hotnews.ro.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net