Ludovic Orban, înainte de ședința de Guvern: "Trecem la starea de alertă maximă!"

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a declarat că se va trece la stare de alertă maximăfoto: gov.ro
Ludovic Orban a declarat că se va trece la stare de alertă maximăfoto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni (18 mai, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin adoptarea Hotărârii de Guvern instituită deja prin hotărârea Comitetului Naţional pentru situaţii de Urgenţă se continuă starea de alertă, trecându-se la starea de alertă maximă.

Premierul a vorbit și despre mult disputatele amenzi, menționând că "oamenii ne-au acuzat că de ce am dat amenzi și acum că de ce nu am dat amenzi ". Orban a mai precizat că amenzile reprezintă ”un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă”.

”Orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat. Aşa este normal şi aşa este firesc. Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie. Legea ne conoferă toate pârghiile și instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor, pentru a apărat sănătatea și viața oamenilor. În următoarea perioadă, toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maximum. Poliția, inclusiv cea locală, va trebui să se implice pentru respectarea regulilor.”, a afirmat Ludovic Orban.

"Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normal e mai mare!"

Premierul Ludovic Orban a convocat, pentru luni dimineaţă, şedinţe ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului, menționând că acestea sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stării de alertă.

"Majoritatea oamenilor au respectat regulite. Trebuie sa-i ferim de o minitoritate care se pare că nu inteleg, care sfidează regulile. Trebuie sa fim de partea oamenilor corecți, responsabili. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normal e mai mare. Va trebui ca până la 1 iunie să nu genereze o creștere semnifcativă a numărului de persoane infectate. Ca atare, în baza legii - avem la dispoziție toate instrumentele - inclusvi amenzile. Am rămas siderat... până acum ne acuzau că dăm amenzi, acum că de ce nu dăm. Adică o situație cu bască sau fără bască...", a mai spus premierul.

Citește și

Cum a arătat primul weekend de „libertate”: parcuri pline, petreceri, grătare și cozi la magazine

7 persoane care au fost în misiune umanitară în Republica Moldova, infectate cu coronavirus

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net