Ludovic Orban explică de ce s-au închis școlile, dar au rămas deschise after-school-urile

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, de ce s-au închis școlile, dar au rămas deschise after-school-urile. Luni, după anunțarea măsurilor privind scenariul roșu în Capitală, a fost degringoladă pe această temă.

El a subliniat că în after-school-uri au fost respectate măsurile sanitare, iar acolo nu fost cazuri de infectare. "Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei. Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile.

Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii", a spus premierul, potrivit Digi24.ro.

Citește și:

Este oficial! Bucureștiul intră în scenariul roșu. Ce se va întâmpla începând de marți

Ludovic Orban: „Creșele și programele after-school din București nu vor fi închise”. Școlile și grădinițele intră în scenariul roșu

Continuarea activității în creșe și after-school-urile din București a creat degringoladă luni, după anunțarea măsurilor privind scenariul roșu în Capitală. La prânz părinții aflaseră că nu își pot trimite copiii la creșă sau la afterschool, după care, spre seară, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a rectificat: "A fost o eroare materială şi s-a făcut o îndreptare de eroare materială. activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor impuse".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net