Ludovic Orban după ce a fost acuzat de Gabriea Firea de afaceri cu măști pentru defavorizați: ”O minciună gogonată”

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a răspuns acuzației venite din partea Gabrielei Firea, legată de afacerea cu măști pentru persoanele devaforizate
Ludovic Orban a răspuns acuzației venite din partea Gabrielei Firea, legată de afacerea cu măști pentru persoanele devaforizate

Ludovic Orban a reacţionat, luni, 3 august, la afirmaţiile Gabrielei Firea. Aceasta a susţinut că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru persoanele defavorizate. ” O minciună gogonată”, a declarat premierul, adăugând că se poate verifica portofoliul firmei pentru a vedea unde a câştigat contracte.

”Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, întrebat despre măştile pentru persoanele defavorizate.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii a demarat de aproape două luni procedura, dar firma care contestat licitaţia a făcut, în ultima zi a termenului legal, contestaţie atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel.

”Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii şi în termen de o săptămână să distribuim măştile”, a mai declarat primul ministru, citat de news.ro.

Întrebat despre afirmaţia Gabrielei Firea referitoare la faptul că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru peroanele defavorizate, Orban a declarat: ”O minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma respectivă şi veţi vedea unde s-au câştigat contracte. Se poate vedea din portofiu de contracte şi din atitudinea pe care o au: nu poţi să aştepţi 10 zile, ca să ataci în ultima zi, ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare”.

Ludovic Orban: ”O firmă, abonat al reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia”  

Premierul le-a trasmis celor care nu-şi permit să cumpere măşti, ca, până la primirea acestora de la autorităţi, ”să flosească alte forme e protejare a nasului şi gurii care asigură, cât de cât protecţia respectivă”.

Orban susţine că o firmă, abonat al reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, consideră ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi-l avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cine-sunt-romanii-care-vor-primi-masca-de-protectie-gratuit

https://www.click.ro/news/bucuresti/primaria-capitalei-le-da-masti-gratuite-pensionarilor-unde-te-inscrii-ca-sa-le

https://www.click.ro/news/national/ludovic-orban-despre-persoanele-care-vor-primi-gratuit-masti-de-protectie-restul

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net