Ludovic Orban, despre azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanța: „Va fi transportat la destinație în condiții de maximă siguranță”

ludovic-orban-declaratii-presa.jpg

Ludovic Orban face declarații de presă
Orban a sigurat românii că nu există nici un pericol privind cantitatea uriasă de nitrat de amoniu din Portul Constanța
Sursa foto: Adevărul

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova, că azotatul de amoniu din Portul Constanța va fi transportat la destinație cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Totul este sub control!

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova,fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa este depozitată o cantitate foarte mare de azotat de amoniu, că substanţa este contractată şi va fi transportată la destinaţie, iar din informaţiile pe care le are sunt respectate toate măsurile de siguranţă, transmite Agerpres.

portul-constanta.jpg

Portul Constanta fotografiat cu drona
În portul Constanța sunt depozitate 26.000 de tone de azotat de amoniu

Ce spune Ludovic Orban despre azotul de amoniu depozitat în Portul Constanța

"În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile", a spus Ludovic Orban.
Presa a relatat că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, se află depozitate în Portul Constanţa.

Ce face Orban la Craiova

Premierul se află, vineri, în judeţul Dolj, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.
Primul punct al vizitei echipei guvernamentale a fost pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor.

fabrica-de-avioane-craiova.jpg

Avion în Fabrica de Avioane de la Craiova
Ludovic Orban vizitează Fabrica de Avioane de la Craiova
Sursa foto: Digi24

Premierul mai vizitează Fabrica de Avioane Craiova, unde participă la semnarea contractului "Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN".
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1