Ludovic Orban anunță că au fost achiziționate toate măștile pentru persoanele vulnerabile. Primăriile se vor ocupa de distribuire

masca-chirurgicala.jpg

Achiziționarea măștilor pentru persoanele vulnerabile a întârziat foarte mult
Măștile pentur persoanele vulnerabile sunt acum la Direcțiile de Sănătate Publică
Citeste tot despre: 

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că a fost finalizată achiziţia celor 2.300.000 de măşti de protecţie pentru persoanele aflate în situaţii materiale dificile şi că acestea au fost trimise Direcţiilor de Sănătate Publică. Premierul a anunțat că măștile vor fi distribuite de primării

"Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă. Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-astea”, a afirmat Ludovic Orban potrivit news.ro. Premierul a precizat că au fost achiziţionate, de asemenea, şi măştile care vor fi folosite în procesul electoral, în ziua alegerilor locale, iar acestea au fost trimise în teritoriu Prefecturilor.

 

Citiți și

 

VIDEO Cum îți faci singur acasă măști de protecție

 

Cum se protejează vedetele de la Hollywood de coronavirus. Măști, mănuși și stocuri de cumpărături

 

 

Loading...

Citește și

  • masti medicinale

    Ştiai că măştile chirurgicale pot fi refolosite dacă le dezinfectezi? Imunologul Brînduşa Petruţescu a explicat care este metoda corectă de dezinfectare.

  • Harta Romaniei coronavirus

    Raed Arafat ne îndeamnă pe toți să purtăm mască de protecție la nas și la gură, chiar și improvizată, atunci când ieșim afară din casă și mergem în spații publice. Conștient de faptul că măștile de unică folosință nu se mai găsesc de mult timp în farmacii, secretarul de stat ne recomandă să ne protejăm folosind fiecare ce avem la îndemână: fulare, eșarfe, batiste, alte materiale textile care ar putea împiedica virușii să se răspândească în aer atunci când tușim sau strănutăm.