Lucrările la podul de la Mărăcineni sunt întârziate

Ultima actualizare:

    Lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni (județ Buzău) sunt programate să dureze 130 de zile, dar constructorii se mișcă prea încetFOTO: adevarul.ro
Lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni (județ Buzău) sunt programate să dureze 130 de zile, dar constructorii se mișcă prea încetFOTO: adevarul.ro

A trecut o lună de când au început lucrările la podul de la Mărăcineni care leagă Moldova de Muntenia și București. Structura este degradată, dar firma constructoare se mișcă încet.

Este ședinţă la Prefectura Buzău, astăzi 24 mai, pe tema întârzierii lucrărilor la podul de la Mărăcineni.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, se declară nemulţumită de stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni, obiectiv strategic care leagă Moldova de Capitală. La o lună de la startul lucrărilor, şeful Prefecturii Buzău spune că folosirea unui număr redus de muncitori de către firma constructoare a generat întârzieri pe fiecare etapă a proiectului, scrie news.ro.

Prefectul Carmen Ichim i-a convocat pe reprezentanţii firmei de construcţii, ai firmei de proiectare, Secţiei de Drumuri Naţionale, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, precum şi pe dirigintele de şantier într-o şedinţă de analiză a stadiului lucrărilor la acest important obiectiv. 

Prefectul şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la ritmul de până acum al lucrărilor, apreciind că folosirea unui număr redus de muncitori a generat întârzieri pe fiecare etapă a proiectului. 

Firma de construcţii a dat asigurări că va recupera aceste întârzieri prin suplimentarea forţelor. Astfel, în afară de lucrătorii care se vor ocupa de sablarea şi vopsirea structurii metalice, au promis să aloce permanent un număr de 20 de muncitori pentru repararea plăcilor betonate şi turnarea unei şape noi, înaintea operaţiunii finale de asfaltare, scrie news.ro.

Totuși, prefectul Judeţului Buzău a cerut subalterinlor să verifice zilnic dacă firma constructoare îşi respectă obligaţiile asumate.

De ce a fost închis podul de la Mărăcineni

Podul de la Mărăcineni se află într-o avansată stare de degradare. A fost construit în 1932 de trupele germane. Întreţinut conform indicaţiilor constructorilor, obiectivul a fost menţinut în bună stare până în 2005, când a fost avariat de inundaţii. Atunci, obiectivul a fost înshis din luna mai până în octombrie.

Podul de la Mărăcineni, sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău, a fost închis, luna trecută, în 11 aprilie,  pentru lucrări de reparaţii, timp de circa 130 de zile, potrivit proiectului iniţial.  În acest interval, traficul este preluat de celălalt pod, circulaţia desfăşurându se semaforizat şi sub indicaţia poliţiştilor de la Serviciul Rutier, care zilnic sunt în zonă în număr foarte mare. Chiar şi aşa zilnic, atât dimineaţa cât şi duppă amiaza, când oamenii ies de la serviciu, în zonă se formează coloane de maşini care se întind pe kilometri întregi  Aceeaşi situaţie este şi pe drumul judeţean care se intersectează cu şoseaua europeană, drum pe care vin spre Buzău navetiştii din Mărăcineni şi localităţile din jur.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net