Lucian Şova: În noiembrie se va circula pe A3, legătura cu Şoseaua Petricani

Ultima actualizare:

    La porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei, care are aproape 6 km, se lucrează din 2015FOTO: Sever Gheorghe
La porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei, care are aproape 6 km, se lucrează din 2015FOTO: Sever Gheorghe

Lucrările la tronsonul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, ar putea fi finalizate până în luna noiembrie a acestui an, a anunțat ministrul transporturilor, Lucian Șova. Ar fi fost gata mai devreme dacă dezvoltatorul ar fi avut mai mulţi muncitori.

Să-i mai credem? Click! v-a arătat săptămâna trecută că pe șantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, erau prezenți șapte muncitori, dintre care doar patru lucrau, cu lopeți.

Iată că și ministrul transporturilor spune că dezvoltatorul putea termina lucrările în termen, adică până la 30 noiembrie 2017 sau 30 august 2018 cât a fost prelungit ulterior, dacă ar fi angajat mai mulți muncitori.

Dacă dezvoltatorul ar fi angajat mai mulţi muncitori, lucrările ar fi fost finalizate mai repede, a declarat într-un interviu pentru News.ro ministrul transporturilor, Lucian Şova.

Porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei are aproape 6 kilometri, iar ultimii 3 km, spre zona Pipera, vor avea iluminat public şi parcări.  

”Termenul de finalizare este depăşit, trebuia să fie gata la 30 august. Am cerut CNAIR în mod expres şi scris să apere interesele statului român şi să evalueze cu foarte mare responsabilitate – pe care o voi monitoriza si eu – dacă există argumente să nu se mai acorde o extensie de timp. Astăzi, când vorbim, practic, penalităţile curg în defavoarea antreprenorului. Pe de altă parte, monitorizez proiectul şi modul de execuţie, de două ori pe săptămână merge un secretar de stat responsabil cu implementarea care are discuţii cu constructorii. Tot de două ori pe săptămână merge şi un consilier personal, de la cabinetul meu, un om cu  bogată experienţă în implementare de proiecte care monitorizează totodată acolo”, a declarat pentru News.ro ministrul transporturilor, Lucian Şova.  

Cum se lucrează astăzi la Autostrada București-Ploiești

Reporterii Click! s-au dus și astăzi, 19 septembrie, să vadă ce se mai întâmplă pe șantierul care a produs haos în nordul Capitalei. Ar mai fi două luni până să se încheie lucrările, după cum a spus ministrul transporturilor.

Lucrările la tronsonul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, ar putea fi finalizate până în luna noiembrie a acestui an, a anunțat ministrul transporturilor, Lucian Șova
Lucrările la tronsonul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, ar putea fi finalizate până în luna noiembrie a acestui an, a anunțat ministrul transporturilor, Lucian Șova

Săptămâna trecută, pe 13 septembrie, pe șantierul Autostrăzii București-Ploiești, lucrau patru muncitori cu lopețile
Săptămâna trecută, pe 13 septembrie, pe șantierul Autostrăzii București-Ploiești, lucrau patru muncitori cu lopețile

Dacă săptămâna trecută, în 13 septembrie, erau șapte muncitor și două excavatoare mici prezente, astăzi (19 septembrie) era forfotă. Se lucra de zor, cu un număr triplu de muncitori și utilaje. Reporterii Click! au numărat 22 de muncitori și 11 utilaje. De dimineață se turnase asfalt, iar la ora 11.00 se lucra la bretelele de acces în Șoseaua Petricani.

Potrivit ministrului Lucian Șova, ar mai fi de turnat asfaltul,  pentru că toate viaductele sunt făcute, sunt turnate betoanele, tot ce înseamnă structură de rezistenţă este făcut.

”Dacă lucrează aşa cum au lucrat în ultima săptămână, pot termina în noiembrie. Dacă ar lucra mai bine, ar putea termina mai devreme. Am mare grijă ca nu cumva Compania de Drumuri să nu acorde vreo extensie de timp nejustificată”, a menţionat ministrul, potrivit news.ro.

De ce era nevoie de acest tronon de autostradă

Lucrările la acest tronson, între Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei, trebuiau să fie gata încă din 2015, dar contractul a fost reziliat de CNAIR. Noul contract a fost semnat în februarie 2016 cu asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98.   CNAIR plăteşte circa 130 de milioane lei fără TVA pentru acest proiect.   Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe o porţiune de 3,3 km, A3 va dispune de iluminat public şi parcări. Porţiunea către zona Pipera va avea trei noduri rutiere: unul la intersecţia cu Str. Petricani, unul la intersecţia cu str. Gherghiţei şi unul  str. Popasului.   Porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi strada Gherghiţei A3 este proiectată ca bulevard cu trei benzi pe sens. Viteza maximă admisă între străzile Petricani şi Gherghiţei, pe cele trei benzi, va fi de 80 km/h, iar între Strada Gherghiţei şi Strada Popasului va fi de 100 km/h.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net