«Lucan amână operaţia băiatului meu. I-am dat 4.000 de lei degeaba»

Ultima actualizare:

    Medicul Mihai Lucan este sub control judiciar
Medicul Mihai Lucan este sub control judiciar

Andrei Maliţa are trei ani şi jumătate, este din Hidişel, judeţul Bihor, şi suferă de hidronefroză la rinichiul drept. Cu doi ani în urmă, pe 20 noiembrie 2015, el a fost dus pentru prima dată la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

„Acum doi ani am ajuns la domnul Mihai Lucan. Andrei avea hidronefroză de gradul 4 la rinichiul drept şi trebuia să fie operat cât mai repede. Dar nu s-a întâmplat aşa”, a povestit mama lui Andrei, Larisa Maliţa, pentru adevarul.ro. Timp de două săptămâni, Andrei a fost internat la institut, dar medicul Lucan nu-şi făcea timp să discute despre starea micuţului pacient.

„Domnul Lucan îmi vorbea foarte urât, mă repezea şi nu stătea să-mi explice care e situaţia lui Andrei. Nu se obosea nici să-mi spună când îl va opera, eram doar amânată”, a explicat Larisa Maliţa. „I-am dat domnului Lucan un plic cu 4.000 de lei şi de atunci a fost ceva mai atent, în sensul că uneori îmi mai răspundea la întrebări şi i-a făcut copilului ureteroscopie cutanată (n.r. - introducerea unui endoscop în ureteră). Andrei a mai rămas o săptămână la institut, apoi a fost externat”.


    Larisa Maliţa îşi aduce aminte prin ce a trecut fiul ei, Andrei
Larisa Maliţa îşi aduce aminte prin ce a trecut fiul ei, Andrei

Aşa cum stabilise chirurgul, Larisa Maliţa a revenit cu băieţelul la institut după două săptămâni, pentru ca lui Andrei să-i fie scoasă sonda. „Nu mi-a venit să cred când a spus că nu ştie cine suntem, deşi i-am arătat actele din spital. Apoi mi-a spus să revin cu copilul peste şase luni. Am revenit la data la care ne-a spus el, dar ne-a refuzat din nou. De atunci, într-un an şi jumătate, am mai fost de cinci sau şase ori la el, dar tot fără niciun rezultat”, povesteşte mama. Starea lui Andrei s-a înrăutăţit, s-a îngrăşat cu 12 kilograme din cauza bolii, iar durerile au devenit tot mai mari.

„Am decis să merg şi la alţi medici urologi. Şi ei mi-au spus că e refăcut şi că ar trebui operat, însă nimeni nu-şi asuma asta. Mi-au zis că doar domnul Lucan ştie exact ce i-a făcut lui Andrei şi că tot el trebuie să-l opereze”, a rememorat Larisa Maliţa. Femeia spune că a ajuns la capătul răbdării şi că s-a decis să apeleze la justiţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net