Luau bani de la cămătari şi garantau împrumuturile cu alocaţiile copiilor nenăscuţi

Citeste tot despre: 

Incredibil, dar adevărat! Opt indivizi din Jibou, judeţul Sălaj, au intrat în vizorul autorităţilor după ce acestea sunt suspectate că au acordat bani cu camătă, pentru care cereau dobânzi de sută la sută. Procurorii DIICOT au cerut arestarea acestora după ce au descoperit că persoanele care au făcut greşeala să ia bani de la cămătari au fost obligaţi de aceştia să cedeze chiar şi alocaţiile şi indemnizaţiile copiilor acestora, chiar şi nenăscuţi.

„Dintre metodele utilizate de către inculpaţi se remarcă aceea a racolării femeilor însărcinate, cărora li se ofereau sume de bani pentru copilul nenăscut, banii urmând a fi recuperaţi din indemnizaţia de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de doi ani”, au declarat procurorii pentru Mediafax. Banii împrumutaţi de cămătari erau recuperaţi, de cele mai multe ori, prin violenţă şi ameninţări, îndreptate împotriva persoanelor care au cerut bani sau familiilor acestora.

Până în acest moment au căzut pradă cămătarilor din Sălaj nu mai puţin de 80 de persoane. Printre ele se află inclusiv pensionari şi beneficiari ai unor ajutoare sociale de stat, cărora li se percepeau dobânzi de 100% pe lună. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1