A luat ostatici la Poştă şi i-a ameninţat cu toporul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu un topor în mână şi un cuţit în buzunar, a intrat urlând în poştă. I-a luat ostatici pe toţi şi i-a obligat să-l asculte. Este povestea primei luări de ostatici din Capitală, din ultimii 23 de ani. "Eroul", Florian Niedbala, voia alipirea Moldovei de România şi taxe ca în Italia.

Era o zi obişnuită la Oficiul Poştal nr. 23 din curtea Liceului PTTR, de pe strada Romancierilor, din cartierul Drumul Taberei. Înăuntru, cei patru salariaţi de-abia îşi începuseră programul.

Odată cu primii clienţi a intrat şi Florian Niedbala, un vâlcean de 34 de ani. Avea un topor în mână şi striga cât îl ţineau plămânii că nu lasă pe nimeni să iasă afară. Una dintre angajate nu şi-a pierdut cumpătul şi a fugit imediat la etajul unu al clădirii, de unde a sunat la 112.

Poliţiştii i-au audiat pe angajaţii Oficiului Poştal

simeon stalpnicul png

Între timp, Niedbala a distrus o parte din mobilierul din încăpere, însă, din fericire, nu a rănit nici o persoană. A ieşit în uşă, cu mai multe hârtii în mână şi a încercat să-şi spună păsul.

Nu a apucat să zică mai nimic, că a şi fost luat pe sus de poliţişti, pus la pământ şi încătuşat. De fapt, el venise din Râmnicu Vâlcea în urmă cu trei zile, se cazase la un hotel din cartierul Drumul Taberei şi a studiat zona. I s-a părut perfect Oficiul Poştal nr.23 şi, ieri dimineaţă, şi-a pus planul în aplicare.

În timp ce-şi “făcea numărul”, flutura ameninţător toporul

simeon stalpnicul png

În doar câteva minute, poliţiştii au dat buzna peste el şi l-au imobilizat

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Ceea ce pentru el nu era decât o oportunitate de a se face auzit, de a milita pentru unirea tuturor românilor şi o viaţă mai bună, pentru persoanele aflate în incinta poştei a fost un adevărat coşmar.

Chiar dacă teroarea nu a ţinut decât câteva minute, a fost suficient ca două dintre femeile ameninţate să ajungă la spital, suferind atacuri de panică.

Potrivit unor surse judiciare, Florian Niedbala se judecă de anul trecut cu Poliţia din Râmnicu Vâlcea, contestând o amendă de 156 de lei. A contestat prima instanţă (88 de ore de muncă în folosul comunităţii), însă nu a fost mulţumit nici de cea de-a doua, chiar dacă pedeapsa i-a fost redusă la doar 15 ore în folosul comunităţii.

Acum, procesul se desfăşoară la Tribunalul Vâlcea. De ieri, poliţiştii bucureşteni au început urmărirea penală împotriva lui Niedbala pentru lipsire de libertate, ameninţare, port ilegal de armă albă şi ultraj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net