Lua şpaga numai la sacoşă

Ultima actualizare:

Oficialul ANOFM era interceptat de SRI încă din septembrie 2011, lună în care boss-ul de la „Forţele de Muncă" a reuşit performanţa de a lua chiar şi de două ori mită într-o singură zi.

Astfel, la 17 septembrie 2011, Bian ar fi a primit 22.000 euro şi, câteva ore mai târziu, alţi 19.000 lei de la funcţionarii ANOFM Braşov.

În mod similar, la 15 octombrie 2011, Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, 82.000 lei, mai exact o parte din salariile acestora aferente lunii septembrie. Silviu Bian s-a deplasat personal la Braşov pentru a lua „tainul".

Prins în flagrant cu sacoşa de bani, Bian s-a apărat spunând că ştia că a primit o sticlă de whisky.

Conform anchetatorilor, angajaţii Centrului de Pregătire Profesională din Râşnov ar fi pus deoparte fiecare câte 3.300 de euro pentru Silviu Bian numai din salariile pe luna august 2011.

Aveau de unde, pentru că unii sunt plătiţi şi cu 300 de lei pe oră. La un program normal de 8 ore, ajungeau să ia într-o lună cam 12.000 de euro.

Anchetatorii au aflat că cei de la Râşnov depindeau direct de deciziile luate la centru. Lucrau cu fonduri europene, iar dacă Bian refuza să le aprobe finanţările, atunci nu-şi mai încasau lefurile.

Potrivit unor surse, fostul şef al ANOFM aproba cofinanţarea de 25% de la buget, care putea ajunge şi la 1 milion de euro pe proiect, pentru a primi fonduri europene.

O parte din sumă se întorcea în buzunarul său. La Râşnov ar fi trebuit să se ţină cursuri de instruire pentru angajaţii ANOFM din toată ţara, cursuri plătite din fonduri europene.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net