Locuri de muncă în țară și în străinătate. Ce meserii bănoase se caută

Ultima actualizare:

    Norvegia caută maseuri, iar cei cu experiență primesc un salariu de 4.000 de dolari, plătit în coroane norvegiene
Norvegia caută maseuri, iar cei cu experiență primesc un salariu de 4.000 de dolari, plătit în coroane norvegiene

Angajatorii români și strâini au nevoie de forță de muncă. Se caută maseuri, ingineri, medici ortodont, dar și zidari, dulgheri, grădinari, șoferi sau confecționeri. Cele mai multe joburi sunt în țară.

În evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile, în acest moment, 21.154 de locuri de muncă în toată țara. 

Cel mai multe locuri de muncă sunt pentru lucrători comercial

Cele mai multe sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.279), muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.168), montator subansamble (702), agent de securitate (642), muncitor necalificat în industria confecțiilor (580), manipulant mărfuri (543), muncitor necalificat la demolarea clădirilor (538), șofer autocamion/mașină de mare tonaj (393), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (361), confecționer-asamblor articole din textile (324).

Locuri de muncă în funcție de studii

Din cele 21.154 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.271 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, funcționar administrativ, manager proiect, consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală etc.), 5.448 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, funcționar informații clienți, consilier vânzări asigurări, agent de securitate, agent servicii clienți), 6.531 pentru cele cu studii profesionale (operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice, zidar – rosor - tencuitor, confecționer-asamblor articole din textile, fierar betonist, dulgher). Restul de 7.904 de oferte sunt destinate românilor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, montator subansamble, muncitor necalificat în industria confecțiilor, agent de securitate).  

Cei interesați să se angajeze se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Oferte pentru persoanele care vor să lucreze peste hotare

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 137 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

  • Norvegia – 92 locuri de muncă pentru: operator CNC, dulgher, lucrător în producția de crabi, maseur terapeut, bucătar, cercetător principal/superior, inginer/ inginer principal/ operator în cadrul controlului proceselor nucleare, mecanic motociclete, mecanic auto, medic ortodont, zidar/faianțar, tinichigiu auto;
  • Olanda - 20 locuri de muncă pentru culegători de capșuni;
  • Germania - 17 locuri de muncă pentru: grădinar legumicultură, lăcătuș mecanic, electrician, mecanic de proces, șofer profesionist, șofer de camion, tehnician service;
  • Polonia – 7 locuri de muncă pentru: operator CNC, lăcătuș, sudor MAG, strungar, șlefuitor;
  • Italia oferă un loc de muncă pentru asistent senior ICT (infrastructură IT – asistent sistem).

Persoanele interesate pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/Eures.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net