Locuitorii din Teleorman plâng arestarea lui Liviu Dragnea: ”S-a dus la puşcărie unul din familia mea”

Ultima actualizare:
Tanti Victoria  îl ştie de Dragnea  de când era mic
Tanti Victoria îl ştie de Dragnea de când era mic

”S-a dus la puşcărie unul din familia mea”, oftează nea Ion Dinu. El a plâns când l-au arestat pe Liviu Dragnea şi l-a durut inima când a văzut ”uşile reci” de la Rahova închizându-se în urma celui mai cunoscut fiu al comunei Gratia. Reporterii Click! au colindat străzile aşezării din Teleorman pentru a vedea ce spune lumea despre politicianul ajuns acum într-o celulă.

Uimiţi, şocaţi şi supăraţi, dar cu speranţa că Liviu Dragnea se va întoarce şi ”îi va popi pe toţi”. Acestea sunt trăirile oamenilor din comuna Gratia (Teleorman), o localitate cu 3.000 de locuitori, la trei zile de la arestarea politicianului.

Politicianul a avut  grijă ca școala în care a învățat să fie renovată
Politicianul a avut grijă ca școala în care a învățat să fie renovată

Bătrânul Ion Dinu nu este rudă cu celebrul personaj născut în Gratia, dar aşa simte. Atitudinea lui este reprezentativă pentru cetăţenii din comuna devenită  cunoscută după ce Liviu Dragnea a devenit preşedintele PSD. ”Îmi pare foarte rău pentru el, că nedreaptă soartă a avut”, spune, abătut, nea Ion.

Comuna Gratia  e situată la 80 de km  de Bucureşti
Comuna Gratia e situată la 80 de km de Bucureşti

“M-a durut ce a păţit fiindcă a făcut mult bine pentru localitatea noastră. Eu vreau să îi duc pachet la închisoare pentru a-i uşura suferinţa. Omul acesta deosebit nu merita aşa ceva, doar are suflet mare. Eu stau aici de 16 ani şi am văzut schimbarea în bine pe măsură ce domnul Dragnea ajungea mai mare”, încheie pensionarul. 

Sătenii spun că pedeapsa este prea aspră

De cealaltă parte a străzii, Gheorghe Enache, de 71 de ani, născut şi crescut în Gratia, îl regretă şi el pe Dragnea. ”Totul este politic. Nu a fost un proces echitabil, au vrut să-i facă rău cu orice preţ. Acum îl aşteptăm să iasă, există viaţă şi după închisoare. O să se întoarcă şi mai puternic. Pentru localitatea noastră o să fie rău, că nu o să se mai facă nimic fără ajutorul lui”, crede teleormăneanul. În faţa şcolii unde Liviu Dragnea a făcut clasele gimnaziale vorbim cu Victoria Tudorică.


    Tanti Victoria  îl ştie de Dragnea  de când era mic
Tanti Victoria îl ştie de Dragnea de când era mic

”Îl ştiu de când era mic, am fost colegi de şcoală, un om bun. Datorită lui avem străzi asfaltate, canalizare, staţie de epurare a apei. El voia să-l ajute pe primarul comunei, care i-a fost coleg de clasă, să bage gaze, să ridice o grădiniţă, să modernizeze dispensarul”, îşi aduce aminte tanti Victoria. Pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor îl regretă şi Georgeta Pădure, care are însă speranţe că o să scape de probleme şi o să se întoarcă. ”Fiecare greşeşte, dar n-ar fi trebuit să fie aşa duri cu el. Poate alţii au greşit mai mult, dar nu au fost trataţi aşa”, se lamentează femeia. La Gratia, nimeni nu pare să-l antipatizeze pe personajul ajuns după gratii. Oamenii aşteaptă să se elibereze şi sunt convinşi că vremurile bune se vor întoarce,  pentru că Liviu Dragnea ”o să îi învingă pe toţi”.  

Condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

Liviu Dragnea a fost condamnat luni, 27 mai, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. În aceeași zi, liderul PSD a și ajuns la Penitenciarul Rahova, unde trebuie să stea 21 de zile în carantină. Președintele PSD a sperat până în ultimul moment că va scăpa de această condamnare, a doua după cea primită în ”Dosarul Referendumul”. Decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție la venit la doar 17 ore după ce Dragnea a aflat că partidul pe care îl conduce a pierdut rușinos alegerile europarlamentare, fiind întrecut de PNL. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net