Un bucureștean cu coronavirus s-a mutat în maşină ca să nu-şi îmbolnăvească familia

Episod halucinant în Bucureşti! Un bărbat infectat cu virusul SARS – CoV - 2 s-a mutat de câteva zile în maşina personală, ca să nu transmită boala familiei. De profesie asistent medical, el povesteşte că a sunat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi i s-a transmis că va primi un telefon, dar că nu l-a mai căutat nimeni.

Lui Mihail Popescu (34 de ani), autoturismul i-a devenit, de mai multe zile,  locuinţă. Confirmat pozitiv cu noul coronavirus, asistentul medical a decis, în primul rând, să-şi protejeze familia de îmbolnăvire. „M-am trezit sâmbătă dimineaţă şi am constatat că nu am nici gust, nici miros, aşa că am anunţat la muncă”, povesteşte bărbatul pentru Digi 24. “Sunt asistent medical şi colegii mi-au spus să fac un test COVID – 19. Am decis să nu mai merg în casă. Mi-a ieşit rezultatul pozitiv. Soţia este operată pe inimă acum un an şi jumătate şi parcă n-aş vrea să se îmbolnăvească şi ea”, explică asistentul medical de ce a recurs la această măsură extremă. „Aici dorm şi în spate am bagajul făcut de soţie”, îşi prezintă Mihail maşina. El nu are, din fericire, alte simptome, iar starea sa de sănătate este bună.

Asistentul medical dezvăluie că a sunat de nenumărate ori la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, pentru a fi îndrumat şi pentru a primi ajutor. „Mi-a răspuns cineva şi mi-a zis să aştept şi să stau izolat, atâta tot. Acest dialog a fost purtat sâmbătă seară. Duminică am sunat din nou şi am cerut să-mi spună ceva, ce să fac, fiindcă stau în maşină. Să stau izolat pe cât posibil, aşa mi-au zis. Îmi trebuie concediul ăla medical, mă interesează internarea aia de 24 - 48 de ore”, adaugă Mihail Popescu.

Cum nu vrea să intre în contact cu nimeni, el i-a cerut ajutor unui prieten, care deţine un apartament gol. „Dacă fac rost de cheia respectivă, o să mă mut. M-am bărbierit aici, la farurile maşinii, a fost ok”, încheie bărbatul, dispus la orice sacrificiu ca să nu-şi pună familia în pericol.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1