Liviu Voinea, propunerea PSD pentru postul de premier

Ultima actualizare:

    Liviu Voinea este vice-guvernatorul BNRFoto: Mediafax
Liviu Voinea este vice-guvernatorul BNRFoto: Mediafax

PSD îl propune pentru postul de premier pe vice-guvernatorul BNR Liviu Voinea. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, luni seară, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea susţine că propunerea partidului, Liviu Voinea, respectă criteriile de integritate şi de expertiză. Preşedintele PSD a mai precizat că a avut o discuţie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat că dacă va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Băncii Naţionale.

Preşedintele Iohannis a spus că i se pare o propunere rezonabilă, potrivit lui Dragnea, dar şeful statului a subliniat că la finalul consultărilor va face propunerea pe care o consideră el, notează mediafax.ro.

De asemenea, liderul PSD a spus că înainte de a face această propunere s-a consultat şi cu liderii coaliţiei care consideră nominalizarea lui Voinea drept "rezonabilă".

Liviu Voinea, ministru în Guvernul Ponta 2

Liviu Voinea, vice-guvernatorul Băncii Naţionale, a fost ministru delegat pentru Buget în Guvernul Ponta 2 şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor în Guvernul Ponta 1. El a fost unul dintre autorii programului de guvernare al USL. Adept al impozitului progresiv, Voinea a introdus în mandatul său mecanismul de plată a TVA la încasarea facturii.

Potrivit hotnews.ro, Liviu Voinea este conferenţiar universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, şi profesor asociat la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. El a obţinut diploma de MBA de la Universitatea Stockholm (în 1998) şi doctoratul la ASE (în 2000), a fost angajat drept cercetător post-doctoral la Comisia Europeană, Joint Research Center din Sevilla (in 2004) şi a lucrat în diferite proiecte internaţionale pentru OCDE, Banca Mondială, Fondul European de Investiţii, Comisia Europeană, etc.

În 2011 Liviu Voinea a fost Preşedintele EIBA (European International Business Academy), o asociaţie profesională a economiştilor europeni cu sediul la Bruxelles. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net