Liviu Voinea, propunerea PSD pentru postul de premier

6804157-mediafax_foto-victor_ciupuliga.jpg

Liviu Voinea este vice-guvernatorul BNR
Foto: Mediafax

PSD îl propune pentru postul de premier pe vice-guvernatorul BNR Liviu Voinea. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, luni seară, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea susţine că propunerea partidului, Liviu Voinea, respectă criteriile de integritate şi de expertiză. Preşedintele PSD a mai precizat că a avut o discuţie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat că dacă va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Băncii Naţionale.

Preşedintele Iohannis a spus că i se pare o propunere rezonabilă, potrivit lui Dragnea, dar şeful statului a subliniat că la finalul consultărilor va face propunerea pe care o consideră el, notează mediafax.ro.

De asemenea, liderul PSD a spus că înainte de a face această propunere s-a consultat şi cu liderii coaliţiei care consideră nominalizarea lui Voinea drept "rezonabilă".

Liviu Voinea, ministru în Guvernul Ponta 2

Liviu Voinea, vice-guvernatorul Băncii Naţionale, a fost ministru delegat pentru Buget în Guvernul Ponta 2 şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor în Guvernul Ponta 1. El a fost unul dintre autorii programului de guvernare al USL. Adept al impozitului progresiv, Voinea a introdus în mandatul său mecanismul de plată a TVA la încasarea facturii.

Potrivit hotnews.ro, Liviu Voinea este conferenţiar universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, şi profesor asociat la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. 
El a obţinut diploma de MBA de la Universitatea Stockholm (în 1998) şi doctoratul la ASE (în 2000), a fost angajat drept cercetător post-doctoral la Comisia Europeană, Joint Research Center din Sevilla (in 2004) şi a lucrat în diferite proiecte internaţionale pentru OCDE, Banca Mondială, Fondul European de Investiţii, Comisia Europeană, etc.

În 2011 Liviu Voinea a fost Preşedintele EIBA (European International Business Academy), o asociaţie profesională a economiştilor europeni cu sediul la Bruxelles.
 

Loading...

Citește și

  • gabriel oprea consultari iohannis consultari

    Gabriel Oprea şi-a prezentat demisia din toate funcţiile deţinute în Guvern, decizia acestuia fiind acceptată de premierul interimar Sorin Cîmpeanu. Documentul se pare că a fost înaintat spre semnare chiar de vineri, Biroul Permanent al Senatului luând act de acesta luni, 9 noiembrie.

  • oprea delegare atributii ilie botos

    Victor Ponta şi-a depus mandatul miercuri şi odată cu el, toţi miniştrii au rămas fără portofoliu. Gabriel Oprea nu mai este ministru de Interne. El şi-a delegar atribuţiile unui secretar de stat, care se va ocupa de sarcinile lui Oprea, cel puţin în perioada de interimat.

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi (5 noiembrie) numele premierului interimar al României. Acesta este Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în Guvernul Ponta IV.

  • klaus iohannis declaratie demisie victor ponta

    Prezenţa preşesintelui Klaus Iohannis duminică seară în mijlocul protestatarilor strânşi în Piaţa Universităţii a fost un prilej pentru aceştia de a-şi prezenta nemulţumirile.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1