Liviu Pop este hotărât să introducă manuale de sport. ”Nu încălcăm drepturile elevilor”

Ultima actualizare:

    Liviu Pop a vorbit serios când a spus că vor exista manuale școlare pentru disciplina Educație fizică și sport, chiar dacă premierul a spus că nu era decât o glumă
Liviu Pop a vorbit serios când a spus că vor exista manuale școlare pentru disciplina Educație fizică și sport, chiar dacă premierul a spus că nu era decât o glumă

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți, 1 august, că programele școlare pentru clasele V-VIII şi tot ce înseamnă plan cadru pentru învăţământul gimnazial au fost aprobate anul trecut, iar în ceea ce privește manualele de Educație fizică și sport decizia este ca și luată, contractele fiind deja semnate, iar cele trei variante de manuale sunt publice.

Liviu Pop a afirmat într-o conferință de presă la Alba-Iulia că tot ce înseamnă plan cadru pentru învăţământul gimnazial au fost aprobate anul trecut, în aprilie, de către guvernul technocrat. Acesta a declarat că manualele școlare de Educație fizică și sport, sunt deja pe drum, ele fiind aprobate și neexistând contestații la această prevedere.

”Acest manual este aprobat, sunt semnate contractele nefiind contestaţii la Educaţie fizică şi sport, cele trei manuale deja sunt publice, sunt în format electronic, şcolile le pot comanda, pentru că, repet, nu putem încălca un drept al elevului”, a declarat acesta, potrivit Digi 24.

El a adăugat manualul şcolar este un drept al elevului, iar articolul 69, alineatul 4, din Legea educaţiei naţionale specifică faptul că elevul beneficiază de manuale gratuite, indiferent că este în învăţămîntul de stat, privat sau este în zona minorităţilor.

”Pentru acest fapt, licitaţia care a fost începută în momentul în care am preluat eu mandatul a continuat. Orice modificare a regulii în timpul jocului poate duce la anularea licitaţiei, lucru pe care eu nu mi-l doresc şi niciun coleg din zona ministerului nu îşi doreşte. A veni în detaliu pe acea disciplină trebuie să avem manuale sau nu, cred că este imposibil acum să ne pronunţăm pentru că, aşa cum am spus-o, articolul din lege este foarte clar. E obligaţia statului să asigure manuale pentru toţi copiii. Am auzit diverse comentarii în spaţiul public. Nu vreau să le comentez deocamdată. Cu siguranţă, după 7 august, respectiv 10 august, că sunt două etape în perioada evaluărilor manualelor, după această perioadă voi comenta şi eu public lucrul acesta legat de toate acuzele pe care unele edituri am înţeles că le-au făcut la nivelul ministerului şi o să-i întreeb foarte frumos pe aceşti editori: «Interesul lor este unul economic sau unul pentru elevi?» Pentru că avem zeci de discipline la care nu avem încă manuale, iar lucrul acesta trebuia să-l facă editurile, inclusiv Editura Didactică şi Pedagogică, care este în coordonarea Ministerului Educaţiei. Este un drept al elevului şi atâta timp cât acest drept este în lege, eu, ca ministru, nu fac altceva decât să respect dreptul elevului la educaţie” a mai spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net