Liviu Dragnea a obținut strămutarea procesului privind eliberarea condiționată. Unde se va rejudeca dosarul

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea așteaptă să se rejudece la Giurgiu procesul privind eliberarea condiționată
Liviu Dragnea așteaptă să se rejudece la Giurgiu procesul privind eliberarea condiționată

Liviu Dragnea a mai obținut o victorie în instanță! Curtea de Apel a decis ca procesul privind eliberarea condiţionată a fostului lider PSD să se judece la Giurgiu.

Cererea fostului lider al PSD Liviu Dragnea de eliberare condiționată va fi rejudecată, iar procesul strămutat la Tribunalul Giurgiu. Așa a decis, luni, 14 iunie, Curtea de Apel București, astfel că fostul lider PSD mai are o șansă privind eliberarea condiționată, scrie adevarul.ro.

Curtea de Apel București a desființat decizia pronunțată în 27 mai de Tribunalul București, deși era definitivă. Înainte de a se pronunța tribunalul, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care cerea strămutarea procesului privind eliberarea condiționată de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanță din țară. Fostul lider al PSD și-a argumentat cererea susținând că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali, deoarece o parte dintre ei au protestat față de modificarea legilor justiției de către PSD.

Nu numai Tribunalul București, ci și prima instanță - Judecătoria Sectorului 5 - îi respinsese lui Dragnea, în 27 aprilie, cererea de eliberare condiționată.

Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider PSD a fost încarcerat pe 27 mai 2019.

Altă victorie în justiție: I-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare 

Pe 17 mai, fostul lider social-democrat a bifat o victorie în justiție. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis că i-au fost încălcate drepturile la sănătate şi la apărare, după ce a fost operat, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova pentru că nu i s-a mai permis să muncescă în închisoare. Astfel, acesta a susținut că a pierdut aproape 50 de zile de libertate. Practic, a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Fostul lider PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o avea i s-a infectat. Dragnea spune că după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical.

Citește și: 

Liviu Dragnea cere strămutarea din București a procesului privind eliberarea sa condiţionată

Decizie: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net