Liviu Dragnea, încă o amânare în procesul privind strămutarea procesului de eliberare condiționată

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a efectuat două treimi din pedeapsă și a cerut eliberarea din Penitenciarul RahovaSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Liviu Dragnea a efectuat două treimi din pedeapsă și a cerut eliberarea din Penitenciarul RahovaSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti judecă, astăzi, cerea lui Liviu Dragnea privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată. După ce magistrații vor decide unde se va judeca procesul, vor stabili și următorul termen al acestuia.

UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 14 iunie, dezbaterea cererii în care Liviu Dragnea solicitase strămutarea procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare într-un alt tribunal din țară, scrie news.ro. Cauza a fost amânată după ce unul dintre judecătorii din complet, Benone-Alin Răduinea, a făcut declaraţie de abţinere, pe motiv că există o suspiciune că imparţialitatea sa este afectată, aceasta fiindu-i aprobată.

Fostul lider al PSD a cerut magistraților să mute procesul de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă din țară. Săptămâna trecută, la primul termen al dosarului, Curtea a amânat cauza, întrucât apărătorul lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta.

Judecătoria sectorului 5, aviz negativ în dosarul eliberării condiționate     

Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberarea condiționată din partea conducerii Penitenciarului Rahova. Însă, în 27 aprilie, magistrații Judecătoriei sectorului 5 i-au respins cererea deși fostul lider PSD a efectuat două treimi din pedeapsă. Instanţa nu a fost convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare. 

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Citește și: 

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Judecarea cererii de eliberare condiționată, amânată

Liviu Dragnea cere strămutarea din București a procesului privind eliberarea sa condiţionată

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net