Liviu Dragnea face plângere penală! Fostul lider PSD susține că a fost oprit ilegal să voteze

Ultima actualizare:

    Fostul lider PSD Liviu Dragnea a făcut plângere penală, după ce nu a putut să voteze la alegerile prezidențialefoto: arhiva Click!
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a făcut plângere penală, după ce nu a putut să voteze la alegerile prezidențialefoto: arhiva Click!

Liviu Dragnea, aflat în închisoare, a făcut plângere penală, după ce nu a putut vota la alegerile prezidențiale. Încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, fostul lider social-democrat a depus, prin intermediul avocatului său, o plângere la Parchetul Sectorului 5.

Liviu Dragnea susține că i-a fost încălcat dreptul la vot atât în primul tur de scrutin, cât și la cel din 24 de noiembrie pentru alegerea șefului statului. În document, avocatul fostului lider PSD susține că membrii secției de vot care au venit cu urna mobilă la penitenciar i-au spus acestuia că nu poate vota, deoarece în sistemul electronic al Autorității Electorale, în dreptul numelui său apare interdicția exercitării drepturilor electorale, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea susține că, în realitate, instanța de judecată i-a interzis dreptul de a candida, nu și pe cel de a alege. Fostul lider PSD susține că a fost oprit ilegal să își exprime intenția de vot.

Liviu Dragnea își execută pedeapsa cu regim închis

Liviu Dragnea se află la la Penitenciarul Rahova, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. 

Politicianului i s-a stabilit și regimul de detenție: închis. Asta însemană că celula sa este tot timpul închisă și gardienii îl scot la aer doar pentru câteva ore. Trebuie să iasă la muncă și să participe la activitățile cultural-religioase organizate în spatele gardurilor înalte cu sârmă ghimpată.

Asta îl ajută să câștige zile de libertate, atunci când va veni vremea să ceară eliberarea condiționată.

Dar pentru asta trebuie să ispășească două treimi din pedeapsă, adică 2 ani și 4 luni.  

Citește și

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net