Liviu Dragnea, despre înlăturarea premierului: "Grindeanu este o unealtă"

Ultima actualizare:

    Dragnea consideră că Sorin Grindeanu a devenit o unealtăFoto: Click!
Dragnea consideră că Sorin Grindeanu a devenit o unealtăFoto: Click!

Liviu Dragnea, liderul PSD, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă, validarea unei moțiuni de cenzură prin care Sorin Grindeanu va fi îndepărtat din Guvernul care nu mai are sprijin politic din partea PSD și ALDE.

Liviu Dragnea i-a informat pe jurnaliști că decizia luată în cadrul Partidului Social Democrat, împreună cu colegii din ALDE, alături de care formează coaliția majoritară în Parlament, că decizia cu privire la moțiunea de cenzură a fost adusă la cunoștință și președintelui Klaus Iohannis.

  • "L-am informat pe domnul Ioahnnis despre deciziile de ieri. Am luat decizia ca luni (19 iunie) să se depună o moțiune de cenzură, iar miercuri să fie dezbătută și votată. Nu ne-am dorit aceasta situatie. Am sperat ca după decizia de ieri, la care Sorin Grindeanu n-a mai vrut să participe, va înțelege că astea sunt regulile democratice și va trebui să-și prezinte demisia. Regret decizia, dar aici am ajuns. Dacă ar fi dorit să nu intervină această criză politică generată prin refuzul de a părăsi Palatul Victoria am fi ajuns la o decizie amiabilă."

Dragnea a mai lămurit și în legătură cu analiza activității Guvernului care a stârnit atât de multe controverse:

  • "Am mai vorbit și aseară despre ceea ce s-a prezentat în acea analiză, evaluare a activității guvernamentale. Una din problemele care au generat această întârziere o reprezintă și lipsa unei coordonări efective, atribut al primiului ministru care trebuie să coordoneze activitatea miniștrilor. Am discutat azi cu colegii mei și despre demisiile miniștrilor prezentate ieri. Le-am spus ceva ce n-am precizat ieri: din păcate, ultimele două luni de zile, majoritatea miniștrilor veneau la mine plângându-se că nu reușesc să aibă o comunicare normală cu premierul, că sunt blocaje administrative. Am avut mai multe discuții și cu Sorin Grindeanu și m-a asigurat că se vor regla aceste lucruri dar nu a fost așa."
  • "Mai mulți miniștri intenționau să plece din acest Guvern din această cauză. Am sperat că vom găsi o rezolvare pentru că cel mai important este aplicarea programului de guvernare. Mulți miniștri intenționau să ia această deizie pentru că nu au vrut să fie arătați cu degetul, pentru că nu e vina lor. Sunt, de asemenea, o serie de măsuri care n-au fost implementate. Am văzut speculații ca unele măsuri trebuiau intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuiau implementate pâna la 1 iulie 2017."
  • "În ceea ce privește criticile aduse evaluării făcute. S-a spus că aseară sau ieri după-amiază s-a luat act pentru prima dată de această evaluare. În opinia mea, preocuparea principalaă a Guvernului era să facă această evaluare. Am mai avut o întâlnire cu mai mulți colegi și cu domnul Grindeanu cu acest raport pe masă, dar nu prea a fost interesat de el. De asemenea, mi se pare profund incorect modul în care s-a raportat la dmnul Darius Vâlcov. După cum se organizează aceste acțiuni, e clar că nu e un plan făcut pe genunchi. Nici eu nici colegii n-am bănuit că această decizie anuntată acum o lună va stârni un asemenea scandal și că vom descoperi fără să vrem un plan de care noi n-aveam habar. Ce se petrece acum la Guvern e în afara spațiului democratic și a bunului simț. E un grup ilegitim care ocupă Palatul Victoria fără să mai aibă o sustțnere politică necesară. Ne-am dat seama de ieri că decizia noastră e corectă, poate fi dureroasă, neobișnuită, dar faptul că noi nu ne dezicem de programul de guvernare pentru că românii să trăiască mult mai bine e mai important ca oricine in această țară."
  • De departe, cea mai controversată afirmație a lui Liviu Dragnea a fost în legătură cu atitudinea lui Sorin Grindeanu. Dragnea nu își explică motivul pentru care premierul refuză să demisioneze și dorește "să se agațe de funcție", dar este tentat să creadă că se află sub influența unui politician: "În opinia noastră, Sorin Grindeanu este o uneală, a cui... nici noi nu știm."
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net