Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare, a demisionat din Guvern

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea poate constesta decizia, însă e de așteptat ca și procurorii DNA să ceară o pedeapsă mai mare
Liviu Dragnea poate constesta decizia, însă e de așteptat ca și procurorii DNA să ceară o pedeapsă mai mare

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, social democratul Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care e acuzat de fraudarea Referendumului pentru demiterea președintelui. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată vineri, nu e definitivă.

Update Ora 12.38. Liviu Dragnea și-a dat demisia din Guvern, în urma condamnării cu suspendare primite. Șeful său, premierul Victor Ponta, a salutat decizia acestuia, în cadrul unei intervenții televizate la care au participat împreună.

Liviu Dragnea a primit, în primă instanță, cea mai blândă pedeapsă cu putință pentru acuzațiile formulte de procurori. Dragnea a fost acuzat de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012, organizat pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței și autorității sale într-un partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență, în virtutea funcției pe care o deținea. Scopul acestei acțiuni ar fi fost fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Procurorii DNA au cerut cinci ani de închisoare cu executare pentru Dragnea. Acesta din urmă spera ieri ca Instanța Supremă să decidă achitarea sa, însă nu s-a întâmplat așa. Ambele părți sunt nemulțumite de verdict, motiv pentru care, mai mult ca sigur, vor contesta decizia de vineri a instanței.

Sentinţa în dosarul în care ministrul Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane sunt acuzaţi pentru fraude la referendumul din 2012 a fost pronunţată după un an şi jumătate de la începerea judecării cauzei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 22 aprilie discuţiile în dosar, informează Mediafax.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net