Liviu Dragnea, ”apărat” de bodyguarzi la ieșirea de la audierile de la Înalta Curte

Ultima actualizare:

    Mușchiuloșii care l-au flancat pe Dragnea până la mașină erau de la PSD
Mușchiuloșii care l-au flancat pe Dragnea până la mașină erau de la PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea a fost audiat marţi, timp de aproximativ patru ore, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a reluat de la zero procesul în care acesta este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Potrivit știrileprotv.ro, după ce la venire acesta a fost huiduit de mai mulți protestatari care au agitat și cătușe, la plecare a fost flancat în drumul spre mașină de mai mulți bodiguarzi

Liviu Dragnea este judecat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. El a fost aşteptat de mai multe persoane aduse de către Codrin Ştefănescu şi şi-a făcut cu greu loc printre jurnalişti, care l-au însoţit şi asaltat cu întrebări de la ieşirea din sediul ICCJ şi până la maşină. Aceasta după ce la sosire a fost aşteptat de un grup de contestatari care agitau o pereche de cătuşe.

Președintele PSD a plecat de la Înalta Curte de Csasaţie şi Justiţie după aproximativ patru ore, fiind aşteptat de către mai mulţi susţinători, în frunte cu Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Vizibil iritat, preşedintele PSD a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

La un moment dat, întrebat despre prezenţa susţinătorilor săi la ICCJ, el a exclamat: "Nu ştiu cine sunt (...) Eu am stat în instanţă. Nu ştiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineaţă (...) Nu pot să plec din cauza dumneavoastră".

Ulterior, Codrin Ştefănescu a adus lămuriri despre prezenţa sa şi a celorlalte persoane la sediul ICCJ, susţinând că sunt "colegi vechi din PSD".

"Sunt pesedişti vechi, unii sunt eroi ai revoluţiei (...) Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanţi de profesie şi, la partid fiind, am luat câiva colegi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea", a spus Codrin Ştefănescu.

Decizia reluării procesului în care este judecat liderul PSD a fost luată în 5 septembrie, în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul căruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind înlocuită de Constantin Epure. Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net