Liviu Dragnea a anunțat că își va da demisia, dacă cei 33 de lideri din teritoriu îi vor cere

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni d epușcărie în dosarul angajărilor fictiveFoto: Adevărul.ro
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni d epușcărie în dosarul angajărilor fictiveFoto: Adevărul.ro

Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat că este dispus să își dea demisia, dacă i se va cere acest lucru. Liderul PSD a făcut anunțul în cadrul unei ședințe la care au participat primarii de sectoare, premierul Viorica Dăncilă și o parte dintre miniștri, potrivit informațiilor oferite de sursele Digi24.

Anunțul liderului PSD a venit la scurt timp după apariția în presă a informațiilor conform cărora cel puțin 33 de lideri PSD au semnat o scrisoare comună prin care cer demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, dar și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, conform Digi 24. În PSD s-au format mai multe tabere, după ce scandalul dintre Liviu Dragnea și primarul general, Gabriela Firea, a luat amploare. Firea l-a invitat, de asemenea, pe Dragnea să facă „pasul în spate”. 

Scrisoarea nemulțumiților din PSD are 33 de semnatari și vineri va fi prezentată conducerii partidului. Liderii PSD cer, de asemenea, și convocarea mai rapidă a Comitetului Executiv Național. Liviu Dragnea a precizat în repetate rânduri că va pleca din fruntea partidului dacă nu va mai avea sprijinul colegilor săi din PSD. În 2017, după ce Sorin Grindeanu, premierul de la acea vreme, i-a cerut demisia, Liviu Dragnea declara că a vorbit cu colegii din Comitetul Executiv și că nu se pune problema unei demisii. „Eu nu am cum să dau curs acestei cereri. Eu i-am întrebat pe colegii mei, chiar în Comitetul Executiv, dacă se pune problema să demisionez. Președintele unui partid nu acționează niciodată în acest fel”, spunea liderul PSD, la momentul respectiv.

Dragnea și Dăncilă, relație tensionată

În decursul zilei de joi, 13 septembrie, a avut loc o întâlnie între Liviu Dragnea și mai mulţi miniștri, la sediul PSD. La ședință au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul de interne, Carmen Dan, cel de finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi Tudorel Toader, ministrul justiţiei. Oficial, aceștia s-au întâlnit pentru a discuta despre referendumul din 7 octombrie, însă în cadrul discuției a fost dezbătut și subiectul scrisorii liderilor PSD care îi cer demisia lui Dragnea.

Potrivit informațiilor oferite de sursa anterior menționată, relația dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea nu este una tocmai bună, iar unele voci din PSD susțin că premierul ar trebui să conducă partidul, dacă Liviu Dragnea face pasul în spate. Nemulțumiții din PSD vor să-i ceară lui Liviu Dragnea să-și schimbe modalitatea de conducere și, dacă nu este de acord, atunci să își asume și să demisioneze. 

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net