Liviu Dragnea anunță ce se va întâmpla cu pensiile și salariile

Ultima actualizare:

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, face declaraţii halucinanteFOTO: adevarul.ro
Liderul PSD, Liviu Dragnea, face declaraţii halucinanteFOTO: adevarul.ro

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că măsurile de reducere a impozitelor şi taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor vor continua. ”Au fost prea mulţi ani de austeritate”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, într-un interviu pentru Reuters, că măsurile de reducere a impozitelor şi taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor vor continua.

De asemenea, a spus că ar putea deveni opţionale contribuţiile la fondurile private de pensii şi anunţă că majoritatea companiilor de stat vor fi listate la bursă, scrie news.ro.

Guvernul român îşi va menţine politica de reducere a taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor până în 2020 în încercarea de a îmbunătăţi standardul de viaţă a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea pentru Reuters, potrivit news.ro.

”Necesitatea relaxării fiscale, atât pentru sectorul privat, cât şi pentru angajaţi, a fost stringentă. Şi va continua, pentru că vom reduce atât numărul taxelor, cât şi cuantumul lor”, a declarat liderul PSD pentru Reuters, adăugând că vor continua şi investiţiile pentru a genera venituri la buget şi că acţiuni ale companiilor de stat vor fi vândutepe bursa de la Bucureşti în următorii doi ani.

Liderul PSD a dat asigurări că vor fi reduse contribuţiile de asigurări sociale, la sub 35%, faţă de 37,25% cât sunt în prezent, iar Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) va fi redusă la 18%, nefiind însă sigur dacă acest lucru se va întâmpla anul viitor sau în 2020.

Liviu Dragnea a anunțat reducerea impozitului pe profit

El a mai anunţat şi intenţia Guvernului de a reduce impozitul pe profit în 2020, de la 16% la 10% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de un milion de euro.

Liviu Dragnea a adăugat că salariul minim ar urma să ajungă la cel puţin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro.

”Vorbim despre un nivel al salariilor şi pensiilor care poate părea ridicol în occident”, a spus Dragnea, adăugând că ”au fost prea mulţi ani de austeritate”.

În ceea ce priveşte informaţiile referitoare la suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii, negate ulterior de reprezentanţii Executivului, Liviu Dragnea a declarat: ”Am anunţat că vrem să prezentăm o analiză riguroasă în 2018 a tuturor datelor necesare ca românii să înţeleagă dacă şi cât pot câştiga din sistemul de pensii, acordându-le posibilitatea să opteze în cunoştinţă de cauză”, scrie news.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net