Litoralul românesc, tărâmul prețurilor exorbitante! Și anul acesta hotelierii solicită sume mari pentru cazare

Ultima actualizare:

    Plajele noastre s-au deschis de la 1 iunie
Plajele noastre s-au deschis de la 1 iunie

Și în acest an preţurile sejururilor pe litoralul românesc se anunţă explozive, clar mai scumpe faţă de cele care pot fi cumpărate în staţiuni din Bulgaria sau Grecia. Experţii în turism spun că totul se întâmplă, mai ales în contextul epidemiei de coronavirus, când românii se tem să plece în alte țări, așa că litoralul va fi full. Aceştia mai spun că, prin tradiţie, hotelierii de pe litoralul românesc ţin preţurile sus.

Ioan Băsea, proprietar al agenţiei de turism croaziere.net, susţine că hotelierii „au un fel de a lucra care funcţionează după strategia: «Luăm cât mai mult de la cât mai puţini clienţi». Nu vreau să-mi supăr colegii, dar ei gândesc după logica: «Hai să mai dăm un tun!». Cam aşa a fost situaţia în fiecare an dacă stăm să comparăm tarifele de cazare din România, Grecia şi Bulgaria”, susţine expertu lcitat de adevarul.ro.

Mai ales în contextul pandemiei, lucrurile nu se vor schimba în acest an. „Au toate argumentele să ţină preţurile mari pe litoral. Oamenii se tem să plece la distanţă mare şi atunci vor merge prin România, iar litoralul va fi full. Văd aşa, chiar şi la autorităţi, o tendinţă de a ţine în acest sezon românii acasă, de a ţine banii turiştilor în ţară. Şi decizia de ridicare a restricţiilor de zbor a fost amânată... În plus, mai este şi chestiunea tichetelor de vacanţă a căror valabilitate a fost prelungită în timpul stării de urgenţă. Acestea pot fi utilizate numai în România. Repet, preţurile nu se vor diminua. Mai ales că hotelierii vor spune că, din cauza condiţiilor de distanţare socială, pot vinde mai puţine locuri. Un alt argument al lor va fi şi faptul că sunt obligaţi să facă o serie de investiţii legate de păstrarea igienei în hoteluri. Numai că uită că acelaşi lucru îl fac şi hotelierii din Bulgaria sau Grecia”, a subliniat Ioan Băsea.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net